Nuori Kulttuuri

Kulttuurinen nuorisotyö sekä Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla.

Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Valtakunnallisesta Nuori Kulttuuri -toiminnasta vastaa Suomen Nuorisoseurat ja kaikilla nuorilla on mahdollisuus osallistua toimintaan. Seuraava valtakunnallinen Nuori Kulttuuri -festivaali järjestetään vuonna 2023.

Vuonna 2022 vuorossa on Nuori Kulttuuri On Air, monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Digistage ja suosituimman teoksen äänestys on auki! Suosituin teos palkitaan Nuori Kulttuuri On Air -päivänä 7.5. Tampere-talon livelähetyksessä. Lisätietoa ja äänestys: nuorikulttuuri.fi

Nuori Kulttuuri -toiminnan lisäksi Loviisassa tarjotaan nuorille kulttuuria aina kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan. Kulttuurinen nuorisotyö on taiteen ja kulttuurin voimin tehtävää nuorisotyötä, jolla tuetaan nuorten kasvua, itsenäistymistä ja osallisuutta yhteiskunnassa. Samalla se muun muassa vahvistaa nuorten tulevaisuudessa tarvitsemia taitoja, tuo nuorten äänen kuuluviin myös asioissa, jotka eivät muuten pääsisi esille.

Sarjakuvan esiinmarssi Loviisassa: Näyttely, työpajoja ja kilpailuja nuorille!      

Loviisan pääkirjastossa on esillä 7.3.–30.4.2022 sarjakuvanäyttely ”20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta”. Näyttelyn ohessa toteutetaan maksuttomia sarjakuvatyöpajoja nuorisotila Forumissa sekä avoin sarjakuvakilpailu kaikille 13–20-vuotiaille.  

Loviisan kaupunginkirjasto ja Loviisan nuoriso- ja kulttuuripalvelut toteuttavat näyttelyn yhteistyössä Oulun Sarjakuvakeskuksen kanssa.  

Lisätietoja:

Kaikki näyttelyssä esillä olevat artikkelit ovat luettavissa suomeksi myös osoitteessa:
www.oulucomics.com/arctic/oulu2026/ 

Sarjakuvanäyttely ”20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta” on esillä Loviisan pääkirjastossa (Kuningattarenkatu 3) 7.3.–30.4.2022. Avoinna kirjaston aukioloaikoina. Vapaa pääsy. 

Kilpailuun liittyvissä asioissa lisätietoja antaa kirjastonhoitaja Rebecka Asikainen, rebecka.asikainen@loviisa.fi.  

Kuva: Kuvituskuva Harri Filpan teoksesta 

Tarkemmat tiedot päivämääristä sekä lisää materiaaleja tulossa tänne pian!

 

 

Nuori Kulttuuri-toimisto:

nuorikulttuuri@nuorisoseurat.fi

www.nuorikulttuuri.fi

 

Tiedustelut Loviisassa:

Nuorisotyöntekijä Mikael Broberg
puh. 040 555 0047
sähköposti: mikael.broberg@loviisa.fi

 

Kulttuurituottaja Päivi Karppi
puh. 040 751 7449
sähköposti: paivi.karppi@loviisa.fi