Vuokraa sähköauto

Kaupungin työntekijöiden käytössä olevia sähköautoja saavat vuokrata myös asukkaat ja matkailijat. Auton käyttöönotto sujuu näppärästi mobiilisovelluksen avulla.

Valkoiset, Loviisan kaupungin visuaalisen ilmeen mukaan teipatut Renault Zoe-henkilöautot toimivat kaupungin työntekijöiden kulkupeleinä, mutta autot saa vuokrata OP Yhteisauto-mobiilisovelluksen kautta yksityiseen käyttöön.

Sähköautojen yhteiskäyttö on tapa nostaa autojen käyttöastetta ja sitä kautta pienentää autojen kuluja ja ympäristötaakkaa. Autot palvelevat autottomia asukkaita ja esimerkiksi veneellä kaupunkiin saapuvia matkailijoita. Vuokraustoiminnasta saatavat tulot käytetään autojen ylläpitoon.

Miten otan auton käyttöön?

Autoa käytetään OP Yhteisauto-nimisellä mobiilisovelluksella, joka toimii Android- ja iOS-puhelimilla.

Ottaessasi sovelluksen käyttöön, syötä käyttäjäryhmäksi 84613. Syötä myös luottotietosi. Hyväksymällä sovelluksen käyttöohjeet vakuutat, että sinulla on ajo-oikeus. Sähköauton voi vuokrata jokainen B-ajokortin omistava henkilö.

Sovelluksesta näet vapaana olevien autojen sijainnin ja akun lataustason. Vapaat autot sijaitsevat lähtökohtaisesti joko Loviisan Raatihuoneen pysäköintialueella (Mannerheiminkatu 4) tai Laivasillan pysäköintialueella (Laivasilta 6).

Auton ovet avataan ja lukitaan mobiilisovelluksen kautta ja käynnistetään start/stop-napista. Et siis tarvitse avaimia.

Miten lataan auton?

Loviisan sähköautot ladataan Raatihuoneen tai Laivasillan pysäköintipaikoilla sijaitsevien lataustolppien avulla. Lataamiseen voit käyttää omalla kustannuksella myös yleisiä sähköautojen latausasemia.

On tärkeää, että kytket auton latauspisteeseen käytön päätteeksi, niin seuraavakin asiakas saa pirteän auton käyttöönsä. Palautathan auton samaan paikkaan, mistä sen otit.

Mitä maksaa?

Auton käytöstä veloitetaan asteittain laskevan taksan mukaan. Ensimmäisen kuuden tunnin ajan tuntivuokra on 8 euroa, seitsemännestä tunnista eteenpäin 5 euroa tunti ja kolmannestatoista tunnista 3 euroa tunti. Sovelluksessa näet, mikä vuokrauksen loppusumma tulee olemaan.

Mikä Zoe?

Renault Zoen toimintamatka on 200–250 kilometriä vaihtelevassa ajossa. Toimintamatkan pituuteen vaikuttavat muun muassa ajotapa, kuormaus ja sääolosuhteet. Autossa on viisi istumapaikkaa ja automaattivaihteisto.

 

Muistilista: Näin vuokraat sähköauton Loviisassa

 1. Lataa puhelimeesi OP Yhteisauto-mobiilisovellus.
 2. Rekisteröidy OP Yhteisauton käyttäjäksi, syötä käyttökoodi 84613 sekä luottotietosi.
 3. Tarkista sovelluksesta vapaiden autojen sijainti ja akun lataustaso.
 4. Varaa autosi.
 5. Avaa auton ovet sovelluksella.
 6. Irrota latauskaapeli autosta painamalla ratin vasemmalta puolelta sijaitsevaa nappia. Älä yritä irrottaa kaapelia väkisin!
 7. Irrota kaapeli lataustolpasta ja säilytä kaapelia autossa.
 8. Paina start/stop-nappia käynnistääksesi auto ja nauti ajelusta.
 9. Palauta auto samalle paikalle. Muista ottaa kaikki omat tavarasi autosta.
 10. Kytke latauskaapeli, jotta seuraavakin käyttäjä saa pirteän auton käyttöönsä.
 11. Lukitse auto ja päätä varauksesi sovelluksessa.

Jos käy niin ikävästi, että jäät tien päälle, autossa on vikatilanne tai kolaritilanteessa, soita aina OP Yhteisauto asiakaspalveluun, puh. 0100 0550 (24h/vuoden jokaisena päivänä) tai ota yhteyttä asiakaspalveluun OP Yhteisauto -sovelluksen kautta.

 

Ohjeita autojen käyttöön löydät OP Yhteisauton verkkosivustolta.

Päiväsaikaan (ma-pe 9-16) voit kysyä neuvoa yhteiskäyttöautoista myös asiakaspalvelukonttori Lovinfon henkilökunnalta (019 555 555). Lovinfoon toimitetaan myös mahdolliset löytötavarat.