Vuokraa sähköauto

Kaupungin työntekijöiden käytössä olevia sähköautoja saavat vuokrata myös asukkaat ja matkailijat. Palveluun rekisteröityminen vaatii käynnin asiakaspalvelutoimisto Lovinfossa muun muassa riittävän iän ja ajo-oikeuden vahvistamiseksi.

Sähköautot toimivat kaupungin työntekijöiden kulkupeleinä, mutta autot saa vuokrata Secto Yhteiskäyttö -palvelun kautta myös yksityiseen käyttöön.

Sähköautojen yhteiskäyttö on tapa nostaa autojen käyttöastetta ja sitä kautta pienentää autojen kuluja ja ympäristötaakkaa. Autot palvelevat autottomia asukkaita ja esimerkiksi veneellä kaupunkiin saapuvia matkailijoita. Vuokraustoiminnasta saatavat tulot käytetään autojen ylläpitoon.

Miten otan auton käyttöön?

Auton käyttäjäksi rekisteröidytään Secto Yhteiskäyttö -sivun kautta: https://sectoyhteiskaytto.fi. Voit tehdä tämän joko puhelimen tai tietokoneen verkkoselaimen kautta.

Anna liittymiskoodi 84613. Luo käyttäjätunnus ja täytä pyydetyt tiedot. Seuraavaksi sinun tulee henkilökohtaisesti mennä asiakaspalvelutoimisto Lovinfoon näyttämään ajokorttisi. Lovinfo on avoinna arkisin kello 9-16. Vuokra-oikeus myönnetään Secton Automotiven käyttöehtojen mukaisesti henkilöille, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita, heillä on voimassa oleva ajo-oikeus vähintään ajoluokka B ja ajo-oikeus on ollut voimassa kaksi vuotta. Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo ottaa ajokortistasi kopion. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää ilmoituksen käyttäjätunnuksen luomisesta annettuun sähköpostiin.

Sivustolta näet vapaana olevien autojen vuokrauspaikan sijainnin ja akun lataustason. Kolme autoa sijaitsevat Loviisan Raatihuoneen pysäköintialueella (Mannerheiminkatu 4) ja yksi Loviisan Perusturvakeskuksen luona (Biaudet’n käytävä).

Auton käyttöönotto tapahtuu online-palvelu sectoyhteiskaytto.fi:n kautta mobiililaitteen verkkoselaimessa. Online-palvelun kautta avataan ja lukitaan auton ovet. Auto käynnistyy ja sammuu start/stop-napista. Et siis tarvitse avaimia.

Miten lataan auton?

Loviisan sähköautot ladataan Raatihuoneen tai Perusturvakeskuksen pysäköintipaikoilla sijaitsevien lataustolppien avulla. Lataamiseen voit käyttää omalla kustannuksella myös yleisiä sähköautojen latausasemia.

On tärkeää, että kytket auton latauspisteeseen käytön päätteeksi, niin seuraavakin asiakas saa pirteän auton käyttöönsä. Tarkista, että kytkeminen latauspisteeseen on onnistunut ja, että sekä tolpassa että auton nokassa palaa sininen valo latauksen käynnistymisen merkiksi. Palautathan auton samaan paikkaan, mistä sen otit.

Mitä maksaa?

Auton käytöstä veloitetaan asteittain laskevan taksan mukaan. Ensimmäisen kuuden tunnin ajan tuntivuokra on 8 euroa, seitsemännestä tunnista eteenpäin 5 euroa tunti ja kolmannestatoista tunnista 3 euroa tunti. Sivustolta näet, mikä vuokrauksen loppusumma tulee olemaan.

 

Muistilista: Näin vuokraat sähköauton Loviisassa

 1. Avaa puhelimesi verkkoselaimessa https://sectoyhteiskaytto.fi -sivu.
 2. Rekisteröidy käyttäjäksi, syötä liittymiskoodi 84613 ja täytä vaadittavat tiedot.
 3. Käy asiakaspalvelutoimisto Lovinfossa näyttämässä ajokorttisi, Lovinfo on avoinna arkisin klo 9-16.
 4. Tarkista sivustolta vapaiden autojen sijainti ja akun lataustaso.
 5. Varaa autosi. Aktivoi varauksesi.
 6. Avaa auton ovet sivuston avulla.
 7. Irrota latauskaapeli autosta painamalla ratin vasemmalta puolelta sijaitsevaa nappia. Älä yritä irrottaa kaapelia väkisin!
 8. Irrota kaapeli lataustolpasta ja säilytä kaapelia autossa.
 9. Paina start/stop-nappia käynnistääksesi auto ja nauti ajelusta.
 10. Palauta auto samalle paikalle. Muista ottaa kaikki omat tavarasi autosta.
 11. Kytke latauskaapeli, jotta seuraavakin käyttäjä saa pirteän auton käyttöönsä.
 12. Lukitse auto ja päätä varauksesi sivustolla.

Jos on ongelmia verkkosovelluksen kanssa, vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee 24/7 numerossa 020 792 4312.

Vahingon sattuessa omavastuu on 500€. Tutustu käyttäjäehtoihin verkkosovelluksessa.

 

Linkki Secto Yhteiskäyttö, kuljettajan ohjeeseen.

Päiväsaikaan (ma-pe 9-16) voit kysyä neuvoa yhteiskäyttöautoista myös asiakaspalvelukonttori Lovinfon henkilökunnalta (019 555 555). Lovinfoon toimitetaan myös mahdolliset löytötavarat.