Veneily

Loviisanlahden kimmeltävä vesi houkuttelee vesille. Myös Loviisan syvät, tummavetiset järvet sekä kauniit jokimaisemat ja purot kutsuvat äärelleen. Veneilijät voivat suunnata vesille moottorin, purjeiden tai airojen avulla.

Loviisan vesialueilla on kymmeniä hienoja virkistyskohteita, joissa on hyvät rantautumismahdollisuudet, hiekkaiset uimarannat, telttailuun soveltuva maasto ja nuotiopaikkoja. Esimerkiksi Lilla Rövarnin, Hautasaaren, Ruutikellarisaaren, Kråkholman tai Dunkahällin saarilla ei ole lainkaan loma-asutusta.

Loviisan pieniä, herkkiä järviä ja lampia suojellaan siten, että niillä liikutaan vain soutuveneellä tai akkumoottorin kuljettamana. Merellä veneiltäessä täyttyy ottaa huomioon myös rauhoitettujen lintujen pesimisalueet.

Loviisan vierasvene ja retkisatamat:

Loviisan Laivasilta, 60° 27,2’ N/ 26° 14,2’ E

Loviisan vierasvenelaituri

Täydenpalvelun vierasvenesatama
Väyläsyväys: 2,7 m
Paikkaluku: 60
Kiinnitys: poiju, aisa

Loviisan vierasvenesatama Laivasilta sijaitsee Loviisanlahden pohjukassa. Laivasillan alueella on kesäravintoloita, merenkulkumuseo ja näyttelyitä. Lisätietoja Laivasillan alueesta täällä. Keskusta palveluineen on n. 500 m päässä. Satama on avoinna 1.6.–31.8. päivittäin. Touko- ja syyskuussa sopimuksen mukaan.
Palvelut satamassa: neuvonta/infotaulu, kioski, polkupyöränvuokraus, kesäterassi, sähköpiste, juomavettä, talousjätehuolto, jätevesisäiliön imutyhjennys, polttoainetta, veneluiska, ravintoloita, sauna, lasten leikkipaikka, nähtävyys, postilaatikko, WC Palvelut veneilijöiden oleskelutiloissa: saunat, suihkut, pyykinpesu- ja kuivauskoneet, TV, WC, inva-WC, liesi, jääkaappi. Roope-satama!
Lisätietoja: satamaisäntä 040 740 7308

Svartholman  merilinnoitus 60°22,8’ N/ 26° 18,1’ E

Svartholman merilinnoitus

Vieraslaituri
Väyläsyväys: 1,0–3,9 m
Paikkaluku: noin 65
Kiinnitys: poiju, aisa, kylkikiinnitys

Svartholman  linnoitussaari  on  mainio  koko perheen veneilykohde. Linnoituksessa on näyttely, joka  esittelee saaren historiaa. Saaressa on kesäravintola. Laiturimaksu: ilmaiset vierasvenepaikat Palvelut satamassa: kahvila-ravintola, käymälä, talousjätehuolto, nuotiopaikka, luontopolku, lasten leikkipaikka, nähtävyys, WC, puuvaja.

Bockhamn,  60° 16,0’ N/ 26° 00,2’ E
Retkisatama
Väyläsyväys: 2 m
Kiinnitys: laituri, ankkuri, poiju, kiinnitysrengas
Palvelut satamassa: nuotiopaikka, käymälä, infotaulu, laituri.
Lisätietoja satamasta

Lillfjärden 60° 16,5’ N/ 26° 06,0’ E
Retkisatama
Kiinnitys: ankkuri, poiju, laituri, kiinnitysrengas
Lillfjärdenin alue muodostuu Hästön, Fallholmenin ja Hamnholmenin saarista, jotka kuuluvat Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkisatamiin. Hästön, palvelut satamassa: laituri, nuotiopaikka, käymälä. Fallholmen, palvelut satamassa: nuotiopaikka, käymälä, neuvonta/infotaulu. Hamnholmen, palvelut satamassa: nuotiopaikka, käymälä, neuvonta/infotaulu.
Lisätietoja Lillfjärdenin retkisatamista

Kabböle, 60° 18,3’ N / 26° 04,9’ E
Palvelusatama
Väyläsyväys: 1,5–3,0 m
Paikkaluku: 5–10
Kiinnitys: ankkuri, poiju, laituri / maksullinen
Palvelut satamassa mm.  WC, kauppa, kahvila, kesätori, polttoainetta, juomavettä, talousjätehuolto, käymälä, kioski, pesutupa, sähköpiste, veneluiska ja  lasten leikkipaikka. Lähistöllä sijaitsee Rönnäsin vapaa-ajanalue, jossa on golfkenttä, tenniskenttä ja lomamökkejä.
Lisätietoja: Café Kabböle Marina

Rönnäs 60° 22,0’ N /26° 03,5’ E
Vieraslaituri Väyläsyväys: 2,5 m
Paikkaluku: 2–3
Kiinnitys: ankkuri
Laituri sijaitsee n. 1 km päässä Saaristomuseosta.
Palvelut satamassa: nuotiopaikka, nähtävyys, käymälä.

Backstensstrand 60° 25,6’ N /26° 02,9’ E
Vieraslaituri
Väyläsyväys: 1,0–3,5 m
Paikkaluku: 4–5
Kiinnitys: ankkuri, kylkikiinnitys (max 2 h)Laituri sijaitsee Pernajan kirkonkylässä. Satamasta löytyy nuotiopaikka ja veneluiska
Noin 1 kilmometrin päässä Pernajan kirkonkylässä ovat Pernajan Pyhän Mikaelin kirkko ja kesäkahvila Bric & Brac.