Kirjastokortti ja lainaaminen

Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella luvalla. Alaikärajaa kirjastokortin saamiselle ei ole. 15-vuotiaiden ja sitä vanhempien henkilöiden täytyy esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus saadakseen kirjastokortin.

Helle-kirjastokorttihakemus

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Sama kirjastokortti käy kaikissa Loviisan kirjaston toimipisteissä eli pääkirjastossa, Liljendalissa, Pernajassa, Tesjoella ja kirjastoautossa. Loviisan kirjastot kuuluvat Helle-kirjastoihin, joten voit käyttää samaa korttia myös muissa Helle-kirjastoissa.

Muista, että kirjastokortti on henkilökohtainen. Älä lainaa korttiasi kenellekään!

Jos kortti katoaa:

  • ilmoita siitä mahdollisimman pian kirjaston henkilökunnalle
  • uusi kortti kadonneen tai tuhoutuneen tilalle maksaa kaksi euroa

Laina-ajat ja verkkokirjasto

Kirjojen ja äänikirjojen laina-aika on neljä viikkoa.
Muun aineiston ja varattujen kirjojen laina-aika on kaksi viikkoa.

Palauta lainasi viimeistään kuittiin merkittynä eräpäivänä. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Helle-kirjastoon.

Jos lainaamastasi materiaalista ei ole varauksia, voit uusia sen joko kirjastossa käydessäsi, puhelimitse numerosta 044 723 0242 tai Helle-verkkokirjastossa:

Helle-verkkkokirjasto

Verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa. Entisen järjestelmän aikaiset tunnukset toimivat edelleen. Jos tunnuksesi eivät kuitenkaan toimi, asioi henkilökohtaisesti kirjastossa.

Varaaminen

Jos haluamasi kirja on lainassa, voit tehdä siitä varauksen. Kun kirja palautuu kirjastoon, saat siitä kotiin ilmoituksen. Aineiston varaaminen mistä tahansa Helle-kirjastosta on ilmaista, mutta noutamattomasta varauksesta kirjasto perii yhden euron maksun.