Byggnads- och miljönämndens tillsynsrundtur i Tessjö

Lovisa stads byggnads- och miljönämnd fortsätter med fasadtillsynerna i tätorterna i Lovisa och nu 5.10.2022 står Tessjö i tur. Nämnden ägnar uppmärksamhet vid olovligt byggande, osaklig lagring och byggnader som är i dåligt skick. Ur miljövårdens synvinkel beaktas det dessutom olägenhet som avfall och avfallshantering medför miljön, till exempel nedskräpning eller fara för miljöförstöring.

Höstmarknad på Lovisa torg tisdagen 4.10

Höstmarknad arrangeras på Lovisa torg tisdagen 4.10 klockan 7–16. Det ordnas busstransporter till marknaden. Marknaden inverkar på områdets trafik och parkeringsarrangemang från och med kl. 4 på tisdag morgon. Torgförsäljarna kan köpa marknadsplatser på marknadsdagen från och med klockan 6.30 i Forums andra våning (Brandensteinsgatan 13). Platserna säljs i den ordning som försäljarna kommer till Forum.

Turnén Great Voices med Aili Ikonen som solist besöker Lovisa

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista
Fredag den 7 oktober 2022 klockan 19
Societetshuset i Lovisa, Östra Tullgatan 7, 07900 Lovisa

Konsertens längd cirka 2 h med paus.
Biljetter: 15 €/10 € på stadens kundservicekontor Lovinfo (Mariegatan 12 A) och vid dörren eller Liveto.io

De gamlas vecka 2–9.10.2022 – Seniorveckan i Lovisa

De gamlas vecka firas i Lovisa 2.– 9.10. med temat Alla åldrars rätt – Tillsammans i naturen. Veckan bjuder på program på boendeenheterna och runtom i Lovisa. Måndag 3.10 klockan 12–14.30 blir det utedag vid Karlskronabulevardens park med Hemböle djurgård, plättar och korv. Vid seniorfesten i idrottshallen onsdag 5.10 klockan 14 bjuder OPE-trio förutom konsert också på dans och med kaffet serveras Lovisabakelser.

Öppet diskussionstillfälle om odlingslotterna i Antby 28.9.2022

Hur borde arrangemangen kring odlingslotterna i Antby se ut i framtiden? Välkommen att diskutera framtiden för Lovisa stads odlingslotter vid Räfsbyvägen i Antby. Lovisa stads parkavdelning bjuder in till ett öppet diskussionstillfälle onsdagen 28.9 klockan 17 i idrottshallens café, Brandensteinsgatan 29. Stadens tjänstemän och sakkunniga är på plats.