Bibliotek

Här hittar du Lovisa stads bibliotek och öppettider.


Huvudbibliotek

Huvudbiblioteket i Lovisa är tillsvidare öppet endast två dagar i veckan. Orsaken till att öppettiderna inskränks är inneluftsproblemen i huvudbiblioteket. På grund av inneluftsproblemen flyttar personalen delvis att jobba i närbiblioteken och i andra ersättande lokaler.

Öppettider:

tis  10 – 19
lör  10 – 15

Från och med den 3.1.2018 går det att läsa huvudbibliotekets dagstidningar på kompanjonskapshuset Hörnan (Sibeliusgatan 3). Hörnan håller öppet kl. 10-14 varje vardag.

På huvudbiblioteket kan du fortsättningsvis läsa dagstidningar via ePress på kunddatorerna under öppettiderna. Lokaltidningarna Östnyland, Nya Östis och Loviisan Sanomat kan du läsa i pappersform både på huvudbiblioteket och på Hörnan.

Du kan också läsa dagstidningar via ePress på Lovinfos (Mariegatan 12 A) kunddator. Lovinfo är öppet vardagar kl. 9-16.

Den tillfälliga tidningsläsesalen fungerar på Hörnan tills huvudbiblioteket har fått tillfälliga lokaler och kan vara öppet normalt igen.

 

Liljendal närbibliotek

Liljendal bibliotek är nu också ett meröppet bibliotek. Du är välkommen till biblioteket alla dagar i veckan.

Öppettider:
personal på plats
mån, fre  12 – 15
tis  9 – 15
ons  16 – 19

meröppet
mån – fre  7 – 21
lör – sön  9 – 19

 

Alla som har ett Lovisa-bibliotekskort med tillhörande PIN-kod (endast siffror) kan använda det meröppna biblioteket. Man loggar in med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod vid ytterdörren.

Under meröppettiden kan man låna och återlämna material med automater, hämta reserveringar, läsa böcker och tidningar samt använda kunddatorerna.

Det meröppna bibliotekets kunder registreras vid inloggningen och bibliotekslokalen är kameraövervakad. Alla som besöker det meröppna biblioteket ska logga in personligen. Barn kan ändå komma in tillsammans med en förälder utan att logga in själva.

 

Pernå närbibliotek

Öppettider:
mån – tor  12 – 18
fre  10 – 15

Betjänar dig även som ombudspost och närservicepunkt.

 

Tessjö närbibliotek

Öppettider:
mån, ons, tor 14 – 19
tis  11 – 16
fre  11 – 15

Betjänar dig även som ombudspost.

 

 

Bokbussen

Bokbussens tidtabell

Bussen kör skilda rutter udda veckor och jämna veckor. Bokbussens ankomsttider och datum hittar du även på hållplatserna samt på kartan nedan.

Genom att klicka på bussen får du närmare information om var hållplatsen finns och när bokbussen kommer.

Visa Loviisan kirjastoauto/Bokbussen i Lovisa på en större karta