Näyttelyt

Loviisan kulttuuritalo on täynnä taidetta, tapahtumia, historiaa ja elämyksiä. Almintalossa järjestetään useita vaihtuvia näyttelyitä vuoden ympäri.

Avoin Ateljee -näyttely Almintalossa 5.10—30.11.2019

Tervetuloa piirtämään seinille! Avoin Ateljee on yhteisötaidenäyttely joka ylistää luovuutta, maalaamista ja piirtämistä, se osallistuttaa näyttelyvieraat sillä he itse tuottavat näyttelyn sisällön. Galleria tulee toimimaan avoimena tilana jossa kaikki näyttelykävijät saavat luoda sisältöä, ja näyttely kasvaa ja muuttuu koko näyttelyn ajan.

Näyttely ylistää taidetta tarjoamalla inspiroivaa ja luovaa ateljeeympäristöä jossa kaikilla on mahdollisuus viettää aikaa, luoda taidetta ja olla taiteiijoita. Tilasta löytyy mm kukka-asetelmasali, ”liitutauluhuone”, eläinmuotoilusali, omakuvanurkkaus, ja valotaidetila. Tarjolla on materiaaleja mm. paperia, hiiltä, liituja, savea, ja kaikki tuotokset ripustetaan suoraan seinille ympäri tilaa. Kaikki voivat löytää oman tapansa osallistua; tarkkailemalla muiden tuotoksia ja työskentelyä, tekemällä pienen koeteoksen, tai viettämällä aikaa tilassa — käyttää sitä kuin oikeaa ateljeeta.

Näyttelyn pääteema on luovuuden ylistäminen, paikallisuus ja yhteistyö. Tässä luodaan kaikille loviisalaisille mahdollisuuksia taiteen tekemiseen. Pyrimme yhteistyöhön paikallisten toimijoiden ja yritysten kanssa ja tarjoamme heille positiivista näkyvyyttä. Kaikki toiminta ja tilan käyttö on ilmaista ja materiaalit tarjotaan paikan päällä. Osa toiminnasta on ohjattua, tilassa on mahdollista työskennellä viikottain taiteilijoiden ohjauksessa.

Näyttely on osa Taidemaalariliiton valtakunnallisia 90-vuotis juhlanäyttelyvikkoja. Lisätietoja:

https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla

Avoinna ti-la klo 12-17

Näyttelyn järjestää Loviisan Taidekeskuksen Tukijärjestö ry yhteistyössä Taidemaalariliiton ja Loviisa Contemporary ry:n kanssa.

Check Your Privilege

7.12.2019 – 29.2.2020
Ryhmänäyttely, kuratoinut Diana Arce

Check Your Privilege on Diana Arcen kuratoima ryhmänäyttely. Taiteilijat, joilla on jokin yhteys Loviisan alueeseen, Uusimaahan tai Kymenlaaksoon, keskustelivat työpajassa rasismista, maahanmuutosta, ableismista, seksismistä ja sukupuolikysymyksistä, tavoitteenaan ymmärtää omia etuoikeuksiaan ja lähestyä niitä rakentavasti. Taiteilijat kehittivät omaa taiteellista työskentelyään näyttelyyn.

Kuraattori Diana Arce on ollut Loviisan vierasateljeessa residenssissä osana Loviisa Contemporary ry:n järjestämää TransFolk Kucku 2018-19 festivaalia. Kuraattori-taiteilija-aktivisti Diana Arce on taiteilija-aktivisti organisaatio Artists Without A Cause’n puheenjohtaja ja perustaja. Hän on myös perustanut intersektionaalisen valkoihoisten etuoikeuksien eliminointiprojektin White Guilt Clean Up.

Näyttelyn järjestäjänä on Loviisan taidekeskuksen tukiyhdistys ry.