Näyttelyt

Loviisan kulttuuritalo on täynnä taidetta, tapahtumia, historiaa ja elämyksiä. Almintalossa järjestetään useita vaihtuvia näyttelyitä vuoden ympäri.

Villa Nordström ja Villa Biaudet-näyttelyt avoinna 8.2.-27.4.2019, ti-la klo 12-17. Tervetuloa!

Sarja Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki on päättymässä. Viimeisiä kulttuurikoteja sarjassa ovat Villa Biaudet ja Villa Nordström. Esillä Almintalossa mm. tauluja, veistoksia, laivamalleja ja huonekaluja.

Kirjailija Ulla Bjerne – Biaudet (1890-1969) liikkui paljon Euroopan kulttuuripiireissä, miehensä lääkäri Léon Biaudet (1882-1968) oli hänen tukensa. Ulla Bjerne oli syntynyt Ruotsissa ja ylläpiti kontaktit Ruotsin taidealan kanssa koko elämänsä, loppuun asti. Villa Biaudet on nykyään kirjailijaresidenssi. Nykyiset asukkaat ovat kirjailija Bosse Hellsten ja kuvataiteilija Pia Sirén ja heidän kaksi poikaansa.Kulttuurikodin Villa Nordströmin omisti eversti Ragnar Nordströmin perhe. Kulttuurista kiinnostunut perhe osti paljon taidetta. Everstin kuoltua taide jaettiin hänen seitsemän lastensa kesken. Näyttelyssä on esillä sekä tauluja että muita esineitä, jotka olemme saaneet lainaksi. (Ragnar Nordström 1894-1982.)

Loviisan Merenkulkumuseo on antanut lainaksi laivamalleja, näyttävä osa näyttelyä.

Tervetuloa!


Näyttelysarjan Loviisa, pieni kaupunki- kulttuurin suurkaupunki? tuottaa Loviisan kaupunki. Hanketta ovat tukeneet Svenska kulturfonden, Teaterstiftelsen Vivicas Vänner sekä Aktiasäätiö Porvoo. Sarjan taiteellinen johtaja on Ralf Forsström.

”Loviisalaisten kulttuurikotien näyttelysarja Loviisan kirkon viereisessä Kulttuurikeskus Almintalossa huipentuu 1800- luvun kuvataiteemme mestareiden ja 1910 –1950-lukujen pohjoismaisen modernismin esittelyyn.

Viime kesänä Loviisan Almintalossa käynnistynyt näyttelysarja ”Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki” on edennyt 27.4. päättyvään viimeiseen näyttelyjaksoonsa.

Esittelyvuorossa ovat nyt Villa Nordströmin ja Villa Biaudet’n maineikkaat kulttuurikodit ja niiden historiaan sisältyneet arvokkaat taidekokoelmat.

Vuonna 1982 kuolleen loviisalaisen laivanvarustaja Ragnar Nordströmin Suomen taiteen 1800- luvun ja 1900-luvun alun mestareiden teoksista keräämästä taidekokoelmasta sekä Ruotsista Loviisaan avioituneen kulttuuripersoonan, kirjailija Ulla Bjernen ja hänen puolisonsa Léon Biaudet’n teoskokoelmasta on saatu Loviisan kaupungin ylläpitämään Kulttuurikeskus Almin- taloon näytteille yli 50 teoksen juhlava kattaus.

Tätä näyttelyä kannattaa tulla katsomaan matkojenkin takaa, sillä näin laajoja Suomen taiteen 1800-luvun mestareiden ja 1900-luvun alun pohjoismaisten modernistien näyttelyjä järjestetään hyvin harvoin Itä-Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Lämpimät onnittelut Loviisan kaupungille ja näyttelyn työryhmälle!”

Pekka Hyvärisen kirjoittama kattava 13-sivuinen näyttelyn esittely luettavissa kokonaisuudessaan Länsi-Kymen kulttuuritien kotisivuilla.