Näyttelyt

Loviisan kulttuuritalo on täynnä taidetta, tapahtumia, historiaa ja elämyksiä. Almintalossa järjestetään useita vaihtuvia näyttelyitä vuoden ympäri.

TransFolk Exhibition -näyttely 4.7.-29.9.2019

 

TRANSFOLK NÄYTTELY ALMINTALOSSA

TransFolk festivaali on kuratoinut eri taiteenalojen taiteilijoita residenssiin Loviisaan kahden vuoden ajan hedelmällisessä yhteistyössä Loviisan Vierasateljeen kanssa. Heinäkuun 4. päivä avautuva näyttely TransFolk Exhibition tekee tämän kuratoidun kokonaisuuden näkyväksi, kun Almintaloon laitetaan esille teoksia kaikilta mukana olleilta taiteilijoilta. Kansainvälisten residenssitaiteilijoiden lisäksi näyttelyssä nähdään festivaalissa mukana olleita suomalaisia taiteilijoita, sekä Loviisan alueen kouluissa pidettyjen taidetyöpajojen tuloksia.

TransFolk näyttelyn teema on sama kuin festivaalin: trans-etuliite tarkoittaa erilaisten rajojen ylittämistä ja normikriittisyyttä, folk viittaa kansankulttuuriin ja yhdessätekemiseen, TransFolk viittaa yhteiskuntaan tai yhteisöön kuulumiseen tai kuulumattomuuteen.

Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 4.7.2019 klo 18:00 ja osana Final Destination -tapahtuman ohjelmaa se on kaikille avoin ja ilmainen. Suoraan avajaisten jälkeen klo 19:30 alkaa musiikillinen Klubi-ilta, jonka juontaa Mirella Pendolin.