Loviisa elvyttää puistoshakkiharrastusta – kesäshakkikausi avattiin Ankkuripuistossa

Loviisan Ankkuripuiston shakkilauta komeine pelinappuloineen on vuosien tauon jälkeen jälleen käytössä. Kesän ensimmäiset siirrot tehtiin keskiviikkona 1.6.2022 kesäshakkikauden avajaisissa.

Ankkuripuiston kesäshakkikauden avasi Loviisan hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Thomas Rosenberg. Avustamassa olivat kulttuuri- matkailukoordinaattori Nina Wiklund ja kulttuurituottaja Päivi Karppi.

Koirapuistohanke etenee

Kauan kaivattua koirapuistoa sovitellaan nyt Loviisan Vanhaan Rantaan. Toimenpidelupahakemus on jätetty ja kuulutus asiakirjoineen on nähtävillä 23.5.–13.6.2022 kaupungin verkkosivulla.

Loviisan leikkipuistoille on tehty vuositarkastus ja parempi verkkosivu

Loviisassa on yhteensä 21 leikkipuistoa. Kaikissa puistoissa on nyt suoritettu talven jälkeen vuositarkastus. Vaikka yksittäisten leikkivälineiden varaosia vielä odotellaan, kaikki välineet ovat sellaisessa kunnossa, että niillä voi vapaasti leikkiä. Lisäksi puistojen tietoja osoitteessa loviisa.fi/leikkipuistot on päivitetty lisäämällä kuvia ja paremmat kuvaukset.

Pääviemärilinjan saneeraustyö Kappelinpuistossa

Tammikuun 2022 lopulla havaittiin viemärilinjan vuoto Kappelinpuistossa. Nykyisen pääviemärilinjan paikalle ehdotetaan nyt vaihdettavan uusi putki. Puiden juuret ovat täyttäneet 1937 asennetun putkiston, kun puita on kasvanut suoraan viemärilinjan päälle tai välittömään läheisyyteen. Näin ollen saneeraustyön arvioidaan vaativan noin 15 puun kaatoa linjan päältä ja läheisyydestä. Töiden aloittaminen vaatii vielä rakennusvalvonnan hyväksynnän ja Museoviraston tutkimusluvan.

Metsän harvennus Krutkällarträsketin ympärillä alkaa 3.5.2022

Versowood Oy aloittaa tiistaina 3.5.2022 harvennuksen Määrlahdessa, Krutkällarträsketin ympärillä. Itse Krutkällarträsket ja sen ranta-alueet jätetään kuitenkin käsittelemättä. Harvennettava alue on merkitty karttaan vihreällä. Alue on vilkkaassa virkistyskäytössä, mikä huomioidaan työssä. Pyydämme kuitenkin, että alueella liikuttaisiin työn aikana mahdollisimman vähän. Työkoneisiin pitää jättää vähintään 100 metrin turvaetäisyys.

Suolatorin metsä pääsiäisasuun ja pinoon

Loviisan Suolatorin talvinen metsä alkaa pääsiäisen myötä pikkuhiljaa väistyä kesän tieltä. Koska tontut ja puut ovat juurtuneet paikoilleen melko sitkeästi, on kutsuttu pääsiäisen voimat apuun.