Ung Kultur

Kulturellt ungdomsarbete med verksamheten Ung Kultur sporrar och stöder mångsidig hobbyverksamhet inom olika kulturområden för barn och unga.

Ung Kultur är en form av kulturellt ungdomsarbete med vilket man kan uppmuntra, sporra och inspirera unga till kulturella intressen oavsett bosättningsort eller utbildning och etnisk, språklig eller socioekonomisk bakgrund.

Finlands ungdomsföreningars takförening Suomen nuorisoseurat ansvarar för den nationella verksamheten Ung Kultur. Alla unga har möjlighet att delta i verksamheten. Följande nationella Ung Kultur-festival ordnas 2023.

År 2022 står i turen Nuori Kulttuuri On Air, ett mångplatsigt konstevenemang för unga. Digistage och röstningen av det populäraste verket är öppna! Det populäraste verket belönas på Nuori Kulttuuri On Air -dagen 7.5 under livesändningen från Tampere-talo. Mer uppgifter och röstning: nuorikulttuuri.fi

Utöver verksamheten Ung Kultur erbjuder vi i Lovisa kultur till unga alltid i mån av möjlighet och enligt intresse. Kulturellt ungdomsarbete är ungdomsarbete som görs med konstens och kulturens krafter. Med detta arbete stöder man de ungas tillväxt, självständighetsprocess och delaktighet i samhället. Samtidigt förstärker den bland annat färdigheter som de unga behöver i framtiden och för fram de ungas röst i frågor där de inte annars skulle höras. Mer: nuorikulttuuri.fi

Tecknade seriers frammarsch i Lovisa: Utställning, verkstäder och tävlingar för unga!

I Lovisa huvudbibliotek visas 7.3–30.4.2022 utställningen om tecknade serier ”20 serieskapare och 26 verk med tecknade serier”. I samband med utställningen ordnas avgiftsfria verkstäder om tecknade serier i ungdomslokalen Forum och en öppen serietävling för alla 13–20 åringar.

Lovisa stadsbibliotek och Lovisa ungdomsoch kulturtjänster ordnar utställningen i samarbete med Oulun Sarjakuvakeskus.  

Mer information:  

Alla artiklar som är utställda kan läsas på finska även på adressen:
www.oulucomics.com/arctic/oulu2026/ 

Serieutställningen ”20 serieskapare och 26 verk med tecknade serier” visas på Lovisa huvudbibliotek (Drottninggatan 3) 7.3–30.4.2022. Öppen under bibliotekets öppettider. Fritt inträde. 

I frågor som gäller tävlingen ges mer information av bibliotekarie Rebecka Asikainen, rebecka.asikainen@loviisa.fi. 

Bild: Illustration ur boken av Harri Filppa 

Mer information och tilläggsmaterial på kommande inom kort! 

 

 

Nuori Kulttuuri byrån:
nuorikulttuuri@nuorisoseurat.fi

www.nuorikulttuuri.fi

 

Förfrågningar i Lovisa:

Ungdomsarbetare Mikael Broberg
tfn 040 555 0047
e-post: mikael.broberg@loviisa.fi

Kulturproducent Päivi Karppi

tfn 040 751 7449
e-post: paivi.karppi@loviisa.fi