Ung Kultur

Verksamheten Ung Kultur sporrar och stöder mångsidig hobbyverksamhet inom olika kulturområden för barn och unga.

Ung Kultur är en form av kulturellt ungdomsarbete med vilket man kan uppmuntra, sporra och inspirera unga till kulturella intressen oavsett bosättningsort eller utbildning och etnisk, språklig eller socioekonomisk bakgrund. Verksamheten Ung Kultur har som teman Moves (dans), Sounds (musik) och Teatris (teater). År 2020 Moves kommer att ordnas 4-5.4. i Lovisa idrottshallen! Anmälning 13.1.-8.3.2020

Tilläggsuppgifter, regler och anmälningar: nuorikulttuuri.fi/moves/

Direkt till anmälninsgblanketten!

 

Affish som skall printas

 

Moves Etkot ordnas 9.2. i Harjurinteen koulu (Bangatan 1) klo 13-15. Etkot är öppet evenemang där man kan bekanta sig med dansstilar och med göra musik. Man får också mer information on det regionala evenemanget Moves i april och sommarens riksomfattande dansevenemang SottiisiMoves. Lovisa dansinstitut och Call Out Suomi deltar i evenemanget. För barn och unga, fritt inträde!

Lovisas Ung Kulturs Etkot (Call out Juniors) kan du under ledning av Rehtori och Benjamin (Lovisa Dansinstitut) pröva på olika typer av streetdance till musiken av DJ  R2ISDJ2. De två timmar långa sessionerna lämnar ingen kall och efter det här har du garanterat movesen i skick för vårens evenemang. Grupper från Lovisa Dansinstitut uppträder också under evenemanget.

(Rehtori Bild:Saara Sund)

Räp-posse Kerhokerhos energiska MC Erika “Rehtori” Forsberg rockar miccen och golvet. “I breakdance gillar jag tempot och fysiskheten. Då jag dansar känns det som jag sku länkas till hiphoppens rötter.”

 

Graffiti/sketching

Under det två timmar långa Call out Juniors kan du bekanta dig med graffitikonst och dess olika former, stilar och utförare. Vi sketchar tillsammans på papper och tarraark under ledning av två stenhårda graffwriters, Janne Juhani Julma och Nuutti. Efter det här är sketchbordet öppet hela kvällen för sketchning.

Janne Juhani Julma

Janne Juhani Julma från Jyväskylä blev bekant med den här kulturen vid millenieskiftet och han har följt den ända sen dess. Hans dokumentär Suomi Radalla blev färdig 2017 och den är en berättelse om den finska graffitikulturen.

 

Dj R2ISDJ2

DJ R2ISDJ2 spinnar skivor och av honom kan du fråga om mixing och överhuvudtaget om att spinna skivor.

Det lönar inte sig att missa det här, för den här deejayen är en av Finlands bästa deejays inom streetdance och han är ett ungt geni vad gäller mixing och sampling.

Fritt inträde! Vi ses på söndagen!

Ung Kultur verksamheten skjöts av de finländska ungdoms föreningarna.

Nuori Kulttuuri byrån:
nuorikulttuuri@nuorisoseurat.fi

www.nuorikulttuuri.fi

 

Förfrågningar i Lovisa:

Ungdomsarbetare Mikael Broberg
tfn 040 555 0047
e-post: mikael.broberg@loviisa.fi

Kulturproducent Päivi Karppi

tfn 0407517449
e-post: paivi.karppi@loviisa.fi