Carina Fredriksson och Benita Backas-Andersson på huvudbiblioteket 11.3 kl. 15

En stund med ord och toner

Carina Fredriksson och Benita Backas-Andersson kommer på besök till huvudbiblioteket 11.3 kl. 15 och underhåller oss med ord och toner.   

Carina har nyligen gett ut sin andra cd-skiva Våra visor till dig. Hon har skrivit låttexterna själv och har även tonsatt två av Benitas dikter. Carina bor i Liljendal, och Benita är född i Liljendal. De träffades när de båda spelade med i Liljendalrevyn för länge sedan.   

Under besöket ska Benita berätta lite om sina tre böcker och läsa utdrag ur dem. Den första När rädslan vilar – fragment ur en barndom som kom ut år 2014, är en berättelse om en uppväxt på 1960-talet, skriven ur barnets perspektiv. Hennes andra bok Med respekt kom ut 2017 på förlaget Litorale. Boken öppnar upp en värld som det inte har skrivits så mycket om och som har varit lite tabubelagd, världen och arbetet i dödens närhet. Benita ska berätta också lite om sin nya bok Saldo, en kortroman om hur det kan vara att leva med borrelios. Boken är fiktiv, men den baserar sig på författarens egna upplevelser av sjukdomen.