Torget

Lovisa torg finns på en idealisk plats i kärncentrum. Torget är en historisk sevärdhet, eftersom det har fungerat som marknadsplats i över 260 år.

Under vardagarna finns det åtminstone blommor, fisk, grönsaker och frukt samt kaffe och bulle till salu på torget. På lördagarna utvidgas utbudet, då de lokala försäljarna får sällskap av försäljare från annan ort.

Köp dina inhemska och färskaste bär, potatis och grönsaker från torget! – torgförsäljare

Evenemang och marknadsdagar är förträffliga tidpunkter för både kunder och försäljare. Då vimlar torget av människor som har kommit för att handla och träffa bekanta. På marknaden är utbudet heltäckande: lokala och internationella delikatesser, kläder, handarbeten och kärl.

På torget kan du göra fina fynd, men också spendera tid. Den avslappnade stämningen och de vänliga människorna önskar dig välkommen till Lovisa torg!

Det finns mycket trevligt folk att möta på torget. Du kan också sköta dina inköp samtidigt! – torgförsäljare

Marknader

På torget arrangeras årligen fem marknader.

Marknader år 2021

  • Aprilmarknad tisdag 30.3 är inhiberad p.g.a. coronavirussituationen
  • Midsommarmarknad tisdag 22.6 kl. 7–17
  • Lovisadagsmarknad tisdag 24.8 kl. 7–17, inga busstransporter.
  • Höstmarknad tisdag 5.10 kl. 7–16
  • Julmarknad torsdag 9.12 kl. 7–17

Marknadsbussturer

Marknadsförsäljarna och Lovisa stad ordnar marknadsbusstransporter till Lovisa torg.

  • Från Svenskby startar en buss från Lassilas bar klockan 9.15 och kör via Strömfors bruk.
  • Från Teboil i Lappträsk startar en buss till marknaden klockan 9.15. Den kör via den gamla busstationen genom Hindersby, Labby och Skinnarby samt via Hardom kl. 9.45.
  • En buss startar från infotavlan på Sarvsalö klockan 9.30 och kör via Rösund, Horslök och Bredvik till Isnäs. Starttiden från Isnäs bar är 10.10 och från vägkorsningen vid väg nr 170 i Gammelby 10.30.
  • Från Valkom startar marknadsbussen 10.15.
  • Bussen från Liljendal startar från Krapulbackens vägskäl i Sävträsk klockan 10.35 och från Liljendal kyrkas parkeringsplats 10.40. Bussen kör via Drombom till Neste Oil i Forsby varifrån den fortsätter 11.05 till Pernå kyrkby. Från Pernå kyrkby startar bussen klockan 11.15.

Bussarna anländer och avgår från turisthållplatsen på Alexandersgatan. Alla bussar är försedda med en Lovisa torg-skylt.

Du kan stiga på bussen på alla hållplatser längs linjerna. Returbussarna till Svenskby och Lappträsk avgår klockan 13. Bussarna till Sarvsalö, Pernå/Liljendal och Valkom avgår 14.30.