Barn och ungdom

Lovisa kultur- och fritid ordnar mångsidig verksamhet för barn och unga. Titta på utbudet nedan och kom med!

Sommar 2022

Sommaren närmar sig! Nedan finns länken till Sommarlovsbroschyren 2022. I broschyren finns bl.a. Lovisa kultur- och fritdstjänsternas lägerutbud samt annat roligt att göra på sommaren. Anmälningsuppgifter samt tilläggsinformation finns också i broschyren.
Sommarbroschyren: Sommarbroschyr2022

Kvarnåsbingo – kulturmiljö för alla sinnenNäkymä Loviisan harjulta

Gör en upptäcktsfärd med familjen till Lovisas vackra Kvarnås! Kvarnåspromenaden är en 1,7 km lång rutt från kyrkans park till Plagens badstrand och kan besökas när som helst.

De nya infoskyltarna som kommit upp på åsen berättar om åsens historia, och museets skojiga Bingolappar ger upptäckare i alla åldrar idéer om vad man kan göra på åsen.

Klicka här för att ladda ner Bingot!

Klicka här för att ladda ner en karta över Kvarnåspromenaden!

Arrangör: Lovisa stads museum

 

 

JUNNUFORUM 

Tisdagar kl. 14.30–16. i Ungdomsgården Forum

Tisdagar kl. 14.30–16 i Valkom Allaktivitetshus

Onsdagar kl. 14.30–16 i Forsby Agricolahall.

Verksamheten riktar sig till ungdomar i åk 6. JunnuNuokku erbjuder möjligheter för diskussion och spel men även möjlighet till egen lugn och ro samt läxläsning.

HÖNTSÄ

Onsdagar kl. 14.30–16 i Idrottshallen. En bokad saltur för fritt spel för högstadie-elever och äldre. En ungdomsledare är med och håller i trådarna, spel och grenar växlar efter deltagarnas önskemål.

GIRLS FORUM

Torsdagar kl. 14.30–16. i Ungdomsgården Forum, Brandensteinsgatan 13. En klubb för flickor från åk 5 och uppåt. Här kan flickorna fokusera sig på egna “flickgrejer”. På hösten får flickorna en möjlighet att vara med om att arrangera lokalt program för Flickdagen. Ett litet mellanmål ingår i klubbdagen.

 

DIGIFORUM

Torsdagar kl. 14.30–16. Anslutnings info: på Instagram Loviisan_nuoret. För elever från högstadiet och uppåt. Diginuokku är ett alternativ till att fördriva fritiden var som helst där bara data flödar. Som serviceplatform använder vi Discord-appen. Du kan alltså delta via mobilen eller datorn. Här når du ungdomsarbetare och uppsökande ungdomsarbetare. Tillsammans kan vi diskutera oss fram till vad vi önskar göra och/eller spela.

 

ADVENTURE FORUM

Onsdagar kl 14.30. En klubb för unga mellan 12–29 år. Klubben erbjuder varje vecka motion och upplevelser utomhus på ett äventyrligt sätt i Lovisas närområde. Mera information om klubber fås på Instagram Loviisa_adventure_club

 

PUNTTIS

Måndagar kl. 14.30 i Idrottshallen. En bokad saltur för ungdomar. En ungdomsarbetare är närvarande.

 

Ung Kultur

Ung Kultur sporrar och stöder mångsidig hobbyverksamhet inom olika kulturområden för barn och unga.