Flyttbart skolhus tas i bruk på måndag

Harjurinteen koulun parakit ulkoa

Det modulbyggda skolhus som Lovisa stad har skaffat är färdigt att tas i användning. Under denna vecka städas och inreds rummen och elever från Harjurinteen koulu flyttar in måndagen den 17.12.2018.

Överlåtelsegranskningen och ibruktagningsbesiktningen gjordes den 10.12.

Måndagen den 10.12 var det dags för överlåtelsegranskning.

Den flyttbara skolbyggnaden har en våningsyta på 554 kvadratmeter och är tillverkad av Ab Heikius Hus-Talo Oy. Den är placerad på före detta Edupolis granntomt på Mästarevägen 4.

Varje modul har en egen ingång, men man kan också gå in till grannen den inre vägen. Måndagen den 10.12 var bara slutstädningen och inredningen ogjord.

Byggnaden består av sju moduler och används av elever och studerande i Harjurinteen koulu och Loviisan lukio för bland annat språkundervisning. Varje modul har en egen ingång, ett cirka 53 kvadratmeter stort klassrum, ett mindre grupprum, en tambur och två toaletter. Det går också att röra sig mellan modulerna den inre vägen.

Stadsfullmäktige i Lovisa beslöt den 19.9.2018 att skaffa en egen flyttbar byggnad vid sidan av hyrda baracker. Till leverantör valdes genom offertbegäran Heikius Hus-Talo. Kostnadsberäkningen för huset är 972 000 euro.