Sjöscoutlägret Satahanka samlar närmare 1400 scouter till Lovisa

Purjeveneitä purjehtimassa segelbåtar

Den internationella sjöscoutlägret Satahanka XIII samlar 1371 scouter till Rönnäs i Lovisa i sommar. Lägerområdet kommer att likna en liten by med scouter från olika håll i Finland.

Lägret anordnas 30.7.-6.8.2018. Lägret är inriktat för alla scouter som är över 12 år, men det kommer att finnas deltagare i alla åldrar. Från småbarn till scouter med många års erfarenhet. Det kommer även internationella deltagare!

På Satahanka ordnas program till alla deltagare oberoende ålder. Temat för lägret är “mitt hav” och även programmet byggs upp runt temat. Deltagarna kommer att få bekanta sig med Östersjöns historia och fördjupa sig i hur vi människor påverkar havet och dens framtid.

Lägerdeltagarna kommer att få till exempel segla, men även testa olika slags färdmedel till havs. Som ett minne från lägret kan de lyckligt lottade ha en handgjort seglarväska med sig hem.

– Visst är det coolt att vi får ett så stort gäng deltagare med till Satahanka! Jag besökte idag lägerområdet för att lyfta stämningen och snart börjar vi redan bygga upp lägret, konstaterar reservlägerchefen Viljami Hätönen efter att det slutliga antalet deltagare blivit klart.

Även för de vuxna som möjliggör lägret ordnas det program. Ett eget kafé byggs upp där man kan fika med både gamla vänner och nya bekanta. På lägret kan du även äta mjukglass på stranden då solen värmer eller dricka varm kakao ifall regnet överraskar.

Följ Satahanka på olika sociala medier för att följa med stämningarna och hur lägret byggs upp. Du hittar Satahanka på Instagram med @satahankaxiii och på Facebook med @satahanka.

Bild: Jukka Koskelainen