Höstmarknad på Lovisa torg tisdagen 5.10

Värikäs markkinakoju - Färggrann marknadsbod

Höstmarknad arrangeras på Lovisa torg tisdagen 5.10.2021 klockan 7–16. Det ordnas extra busstransporter till marknaden. Torgets parkeringsplatser och en del av Brandensteinsgatan stängs av och således flyttas busshållplatsen för trafiken till Valkom tillfälligt till Sibeliusgatan.

Trafikarrangemang

Förutom torget innefattar marknadsområdet parkeringsplatserna vid torget och den delen av Brandensteinsgatan som är invid torget. Avvikande från det som tidigare meddelats innefattar marknadsområdet inte delar av Drottninggatan och den stängs inte på höstmarknaden. På grund av marknaden är långvarig parkering på torgets parkeringsplatser förbjuden fr.o.m. måndagen 4.10 klockan 18. Man kan alltså inte ha sin bil parkerad på torgparkering under natten.

Marknadsarrangemangen stänger gatorna redan tidigt på måndagsmorgonen cirka klockan 4. De avstängda gatorna öppnas för trafik en timme efter att marknaden har stängts, ca klockan 18. Den ersättande busshållplatsen för trafiken till Valkom finns på Sibeliusgatan.

Försäljning av marknadsplatser

Torgförsäljarna kan köpa marknadsplatser på marknadsdagen från och med klockan 6.30 i Forums andra våning (Brandensteinsgatan 13). Platserna säljs i den ordning som försäljarna kommer till Forum.

Busstransporter till marknaden

Marknadsförsäljarna och Lovisa stad ordnar marknadsbusstransporter till Lovisa torg via fem rutter.

  • Från Svenskby startar en buss från Lassilas bar klockan 9.15 och kör via Strömfors bruk.
  • Från Teboil i Lappträsk startar en buss till marknaden klockan 9.15. Den kör via den gamla busstationen genom Hindersby, Labby och Skinnarby samt via Hardom klockan 9.45 till marknaden.
  • En buss startar från infotavlan på Sarvsalö klockan 9.30 och kör via Rösund, Horslök och Bredvik till Isnäs. Starttiden från Isnäs bar är klockan 10.10 och från vägkorsningen vid väg nr 170 i Gammelby klockan 10.30.
  • Från Valkom startar marknadsbussen klockan 10.15.
  • Bussen från Liljendal startar från Krapulbackens vägskäl i Sävträsk klockan 10.35 och från Liljendal kyrka klockan 10.40. Bussen kör via Drombom till Neste Oil i Forsby, varifrån den fortsätter klockan 11.05 till Pernå kyrkby. Från Pernå kyrkby startar bussen klockan 11.15 till Lovisa centrum.

Bussarna anländer och avgår från turisthållplatsen på Alexandersgatan. Alla bussar är försedda med en Lovisa torg-skylt. Man kan stiga på bussarna på alla hållplatser längs med linjerna. Returbussarna till Svenskby och Lappträsk avgår klockan 13. Bussarna till Sarvsalö, Pernå/Liljendal och Valkom avgår klockan 14.30.

Årets sista marknad arrangeras på torsdagen 9.12.

Mera information: torgövervakare Mika Koho, tfn 044 565 1188, www.loviisa.fi/sv/torg