Lovisa stad har fattat beslut om att avbryta verksamheten på Lovisa stadsbibliotek från och med 1.4.2020

Ärade kunder,

Lovisa stad har fattat beslut om att avbryta verksamheten på Lovisa stadsbibliotek från och med 1.4.2020. Avbrottet pågår tills vidare och omfattar hela bibliotekspersonalen, förutom en person. Under den här tiden svarar biblioteket fortfarande på e-post (på adressen loviisankirjasto@loviisa.fi) och försöker betjäna er per telefon på vardagar kl. 10-15 (tel. 044 723 0242). Eftersom endast en person jobbar på biblioteket, kan svar per e-post dröja och det är inte alltid möjligt att svara i telefon. Vi ber om ert tålamod i den svåra situationen.

Förfallodagen för alla bibliotekslån har förlängts till 1.6.2020. Samma förlängning gäller för alla oavhämtade reservationer. Ifall biblioteken är stängda för en längre period, förlängs förfallodagen automatiskt och inga avgifter som har kommit under undantagssituationen behöver betalas.

För tillfället är tyvärr alla bibliotekets basuppgifter inställda. Stadens beslut kommer att påverka bibliotekets service även senare i år, eftersom vi inte kan anskaffa nyheter och annat material medan avbrottet pågår. Också behandlingen av anskaffat material kommer att dröja.

Bibliotekets e-service står till ert förfogande som vanligt, på adressen https://helle.finna.fi/Content/e-aineisto. Guider för användningen av e-servicen finns på våra webbsidor och kan fås vid behov per telefon.

Vi hoppas att ni förstår situationen.

Med vänliga hälsningar,

Personalen på Lovisa stadsbibliotek