På grund av coronavirussituationen kan man inte besätta alla sommarjobb som staden erbjudit  

Vårens coronavirusepidemi inverkar på många kommuners och städers sommarjobbsrekryteringar. Detta gäller även för Lovisa. Trots situationen strävar Lovisa stad efter att rekrytera sommarjobbare på så normalt sätt som möjligt.

Det gällande undantagstillståndet inverkar dock så att rekryteringarna kommer att bli försenade och antalet sommarjobbplatser kommer att vara mindre än de 80 platser man tidigare meddelat. 

Med anledning av epidemin och begränsningarna får vi säkerhet om ödet för vissa jobbplatser senast i maj då vi vet mer om statsrådets eventuella fortsatta åtgärder och riktlinjer. Sådana sommarjobbsplatser är bland annat ledare på läger, museiguider och medhjälpare på campingområde. 

Redan nu vet vi dock att vi inte kan rekrytera vårdhjälp eller städare till grundtrygghetscentralens seniortjänster. Daghemshjälp anställs inte heller till Märlax daghem eller Villekulla daghem. Däremot försöker vi genomföra den två veckor långa praktiska arbetslivsorienteringen för 14–15-åringar i daghemmen. 

Staden kommer att meddela direkt till dem som sökt sommarjobb om hur det kommer att gå. 

– Situationen är ytterst beklaglig för de ungas och stadens del, men beror alltså inte på staden. Undantagstillståndet inverkar på rekryteringarna, men i vår kommunala roll och som rekryteringsansvarig kommer vi att meddela de som sökt jobb om hur situationen framskrider, konstaterar näringslivs- och sysselsättningskoordinator Camilla Pihlman. 

 

Mer uppgifter: Näringslivs- och sysselsättningskoordinator Camilla Pihlman, tfn 040 578 31 79, camilla.pihlman@loviisa.fi