Sibeliusdagarna i Lovisa 2–6.9.2020

Sibeliusdagarna i Lovisa fyller 31 år 2020. Samtidigt är detta år kompositörgeniet Beethovens jubileumsår – det är 250 år från hans födelse. Jubileumsåret firas även under Sibeliusdagarna. Beethoven var sin tids mest betydande kompositör och en av musikhistoriens mest betydande mästarkompositörer. Under den kommande festivalen blir vi en del av detta internationella jubileumsår –  i Sibelius goda sällskap naturligtvis!

Den konstnärliga ledaren Jan-Erik Gustafsson har ingen samlat ett program som är samtidigt magnifik och hemtrevlig. Det samhälleliga undantagstillståndet och coronavirusepidemin har beaktats så att endast ett begränsat antal biljetter säljs i förhand, högst hälften av den möjliga åskådarmängden. På så sätt förbereder man sig på eventuella nya begränsningar och garanterar vid behov det att säkerhetsavstånden iakttas under konserterna. Om situationen tillåter det kan man öka förhandsförsäljningen.

Festivalens slutliga program publiceras i sin helhet 15.6. Mer detaljerade uppgifter om programmet nedan i meddelandet. Programmet uppdateras på adressen www.loviisansibeliuspaivat.fi/sv/framsida/ och på Facebook @loviisansibeliuspaivat.

Festivalens biljettförsäljning

 Biljettförsäljningen till Sibeliusdagarna i Lovisa inleds 16.6 både på Netticket och i Lovinfo. Biljetter säljs även vid ingångarna till konsertplatserna. Till skillnad från de övriga biljetterna säljs biljetterna till familjekonserten 6.9 på Kino Marilyn www.kinomarilyn.fi, i sin egen nätaffär och på ort och ställe.

Biljetter säljs i begränsat antal i förhand så att man kan följa den allmänna situationen. Därför lönar det sig förbereda sig att köpa sin biljett i god tid om man vill vara säker på att få en!

www.netticket.fi

Lovinfo: Mariegatan 12 A, tfn 019 555 555, lovinfo@loviisa.fi

Sibeliusdagarnas artister: Anna-Liisa Bezrodny, violin, Jan Söderblom, violin, Atte Kilpeläinen, altviolin, Jan-Erik Gustafsson, cello, Kathryn Stott, piano
Monica Groop, mezzosopran, Kirill Koslovski, piano
Wegelius kammarstråkar under ledning av Annemarie Åström
Ocarinakören, elever vid Borgånejdens musikinstitut
Lojo stadsorkester, dirigent Jukka Untamala
Barnmusikorkester Ammuu!

Kulturstigen för fjärdeklassarna i Lovisa: Lär dig känna symfoniorkestern

I likhet med många tidigare år ordnas kulturstigen som en del av Lovisa stads plan för kulturfostran. För eleverna på årskurs 4 innebär detta att lära känna symfoniorkestern. Skoleleverna följer med Lojo stadsorkesters generalrepetition i Lovisa kyrka fredag 4.9.2020. Generalrepetitionen är tvåspråkig och den har programledare. Utöver instrumentdemonstrationerna får vi dessutom höra Beethovens åttonde symfoni. Orkestern leds av Jukka Untamala. Johanna Lönnfors och Sinikka Sorvali från musikinstitutet är programledare.

Tilläggsprogram ”På vägen hem”

Dansperformansen ”På vägen hem” i Isnäs utgör tilläggsprogram till Sibeliusdagarna i Lovisa. I projektet deltar dansteater Zodiak med dansare från Lovisa, bl.a. Jenni Koistinen och Beniamino Borghi. Tidtabellen för veckoslutet 5–6.9 har arrangerats så att publiken efter konserterna eller mellan dem hinner besöka Isnäs antingen med egen bil eller med buss. Mer uppgifter om projektet i ett separat meddelande. Dansteatern Zodiak säljer biljetter till performansen: https://www.zodiak.fi/liput och Lovisa R-kiosk.

Sibeliusdagarna i Lovisa

Kulturproducent Agneta Longhurst
Lovisa stad
tfn +358 (0)440 555 354
agneta.longhurst@loviisa.fi