CoWork Lovisa är en ny form av arbetslokal

Den sociala arbetslokalen CoWork Lovisa öppnar på Drottninggatan i Lovisa den 5.5.2018. CoWork Lovisa är en öppen och modern lokal som gynnar särskilt dem som jobbar på distans. CoWork är en utmärkt plats även för Lovisabor och gäster som sporadiskt är i behov av en arbetsplats.

– Det här är stadens pilotprojekt och nu får vi se hur stor efterfrågan på den här formen av lokal är. Många Lovisabor åker till exempel till Helsingfors för att jobba. Att distansjobba på en annan plats än hemma är säkert ett tilltalande alternativ, säger Lovisa stads utvecklingschef Sten Frondén.

Den rymliga lokalen finns i Lovisa centrum på Drottninggatan. Den kan användas gratis fram till september, varefter det uppbärs en liten ersättning för användningen.

– Moderna tider för med sig nya sätt att jobba, och de metoderna kommer sakta med säkert även till Lovisa. I vilken riktning verksamheten utvecklas beror på hur stort intresset för lokalen blir, säger Frondén som uppmuntrar intressenter att bekana sig med lokalen.

Till en början har CoWork tio platser för sittande arbete och två för stående arbete. Det finns också ett mötesrum, två kontor och ett litet kök där man kan koka kaffe.

Dörrarna är öppna vardagar klockan 8–16, men det är möjligt att jobba även efter klockan 16. Från och med hösten tas i bruk dörrkoder och ett bokningssystem för arbetsborden. Fram tills dess delas borden ut i den ordning som kunderna anländer.

CoWork Lovisa finns på Drottninggatan 18 och öppnas lördagen den 5.5.2018 klockan 12–14.