Författargäst: Kansallispuistot tutuiksi – Pepe Forsberg på huvudbiblioteket 23.10.

Vi får en intressant författargäst till Lovisa huvudbibliotek i oktober: författaren av bokserien Kansallispuistot tutuiksi (”Bekanta dig med nationalparkerna”), naturguiden och fackförfattaren Pepe Forsberg. Den fjärde och sista delen (Itä-Suomen kansallispuistot ”Nationalparker i Östra Finland”) av den populära bokserien har nyligen publicerats.

Pepe är också grundare av en populär Facebookgrupp Kansallispuistot tutuiksi. I Facebookgruppen finns det över 60 000 medlemmar och den har blivit ett av Finlands mest besökta forum där man diskuterar friluftsliv. Gruppens syfte är att man gör Finlands nationalparker bekanta genom att fotografera och berätta om dem. I gruppen delar man ut bilder, videor och tips och samtidigt främjar man uppskattningen av nationalparkerna.

Under besöket får vi se underbara foton och videor av Finlands nationalparker fotograferade och filmade av Pepe och gruppen Kansallispuisto tutuiksi. Om du är intresserad av natur, friluftsliv och naturfotografering, lönar det sig att komma och träffa den här gästen! Evenemanget är på finska, men vid behov besvaras frågor på svenska.

På evenemanget serveras kaffe och te. Det är fritt inträde till evenemanget.

Onsdag 23.10, kl. 18.30, Lovisa huvudbibliotek, Drottninggatan 3

Tilläggsinformation: Jaana Laaksonen  jaana.laaksonen@loviisa.fi  +358 44 055 5499