Morjens Loviisa–Lovisa är Lovisabornas nya mobilapp

Med hjälp av Morjens Loviisa–Lovisa kan invånarna säga sin åsikt om stadens tjänster, svara på aktuella frågor och få de senaste nyheterna från Lovisa stad levererat direkt till sin mobilapparat.

Appen är gratis och kan laddas ner från appaffären i Android- och iOS-smarttelefoner och -apparater.

– Genom att använda Morjens hjälper du oss att utveckla staden och dess tjänster. Delta och påverka och berätta åt en kompis, uppmuntrar förvaltningsdirektör Kristina Lönnfors.

Användaren kan välja om hen vill använda tjänsten på finska eller svenska. I appen finns flervalsfrågor, öppna frågor, små infopaket om aktuella ämnen och ett nyhetsflöde med nyheter som publiceras på Lovisa stads webbplats. Den första förfrågan i Morjensappen handlar om kundservicekontoret Lovinfo.

Den information som samlas via applikationen utnyttjas för att utveckla stadens tjänster, verksamhet eller till exempel bostadsområden. Innehållet utvecklas konstant.

Morjens Loviisa–Lovisa har producerats av Future Dialog Oy. Future Dialog är ett inhemskt startupföretag som har specialiserat sig på delaktiggörande mobilappar för olika gemenskaper. Företagets lösningar för delaktiggörande används av bland annat städer, kommuner och läroinrättningar. Med hjälp av appen kan gemenskaperna ta intressentgrupperna med i centrum av utvecklingen.

Bli bekant med mobilappen på vår turné

Stadens kommunikation åker under våren på turné för att göra Lovisaborna bekanta med Morjens Loviisa–Lovisa. Då visar vi hur appen fungerar och hjälper till med att ladda ner den på telefonen.

Tidtabellen är som följande:

  • onsdagen den 25.4 klockan 18 Byakväll i Liljendal, Café Lilja, Hardomvägen 4
  • onsdagen den 2.5 klockan 12–17 Lovinfo, Mariegatan 12A
  • lördagen den 12.5 klockan 11–17 Strömfors Bruk, evenemanget Årets nyländska by
  • tisdagen den 15.5 klockan 15–19 Lovisa huvudbibliotek, Drottninggatan 24
  • torsdagen den 24.5 klockan 15–18 Pernå bibliotek, Schäsvägen 3
  • torsdagen den 31.5 klockan 15–19 Tessjö bibliotek, Centrumvägen 2
  • tisdagen den 5.6 klockan 12–17 Lovinfo, Mariegatan 12A
  • tisdagen den 12.6 klockan 9–16 Lovisa midsommarmarknad, Lovisa torg