Nordiska biblioteksveckan: På huvudbiblioteket firar vi 11.11.2019 Kura skymning

Kom och lyssna på högläsning och njut av teservering!

Kuva Pohjoismainen kirjallisuusviikko

Pohjola-Norden Lovisa ordnar ett evenemang med högläsning på huvudbiblioteket som en del av den nordiska litteraturveckan. På måndag 11.11.2019 kl. 17 hålls en stämningsfull högläsning för vuxna ”Kura skymning”.

Årets högläsningstext är hämtad från novellen Babettes Gästabud skriven av den danska författaren Karen Blixen (under pseudonymen Isak Dinesen).

Hela upplevelsen kring högläsningen börjar redan innan boken öppnas. Genom att dra för gardinerna, dämpa belysningen och tända några stearinljus skapas en fängslande stämning för högläsningsstunden i den skymmande novemberkvällen.

Pohjola-Norden Lovisa ordnar samma vecka också ”Kura gryning” högläsning i skolorna.

Nordiska litteraturveckan är ett högläsningsevenemang då den samma nordiska litteratur relaterad till ett valt tema läses upp samtidigt i hela Norden, Baltikum, samt övriga Norden-intresserade institutioner runtom i världen. Projektet, som administreras av Föreningarna Norden, verkar för att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Nordiska litteraturveckan äger rum en gång om året, i vecka 46, och då arrangerar ställen som bibliotek, skolor och andra kulturinstitutioner högläsning för barn och unga på morgonen, och vuxna på kvällen. Projektet finansieras av Nordiska ministerrådet.

I år bjuder Nordisk Litteraturvecka barn, unga och vuxna på fest i litteraturens tecken. Temat är Fest i Norden

Fritt inträde.