Barn och ungdomar gör SKAPA Show i höst – Anmäl dig nu!

Hösten 2024 får barn och ungdomar i Lovisa göra en egen show tillsammans. Grupper för teater, dans samt sång och performance kommer att samlas en gång i veckan från och med september. Deltagarna är också med och hittar på showens idé och manus. Höstterminen kulminerar i en gemensam föreställning i månadsskiftet november–december. Anmälan till grupperna är nu öppen.

–SKAPA Show-grupperna dras av ett trevligt och proffsigt gäng pedagoger och det kommer att bli en fin show som deltagarna kan vara stolta över! Tanken är att både de barn och unga som vill pröva på nåt nytt och de som uppträtt förut skall kunna lära sig och skapa tillsammans. Du kan bidra och lära dig på ditt eget sätt oberoende var du är när vi startar, poängterar kulturbadskoordinator Johanna M. Lönnfors.

Grupperna samlas i centrum på onsdags och torsdagseftermiddagar. Grupperna är gratis för deltagarna.

Anmälan till grupperna är nu öppen via denna webbblankett.

–Speciellt med tanke på elever i årskurs 1–6 som inte lätta kan ta sig in till centrum har vi också tänkt erbjuda workshoppar runtom i Lovisa under hösten 2024 enligt intresse och behov. Om till exempel en klass eller en hobbygrupp är intresserad, finns det en skild fråga i webblanketten där man kan anmäla sitt intresse.

Mera information om arrangören SKAPA Lovisa kulturbad finns här.

SKAPA Show-grupperna

Teater

I SKAPA-teatergruppen hittar vi på berättelser och karaktärer och bekantar oss med att uttrycka oss. Vi gör små föreställningar och skojar med de olika karaktärerna. I teatergruppen lär du dig att agera tillsammans med andra, att göra kompromisser och utveckla din egen uttrycksförmåga. Och sen övar vi på att uppträda förstås! Undervisningen sker på finska.

Gruppens lärare är Pentti Kinosmaa

Dans

” Dance for fun and express yourself.”

På de energiska danstimmarna fokuserar vi på musikaldans, med grunderna i jazzdans och modern dans.På timmarna får du lära dig danskoreografier och vi jobbar också med grundteknik och kroppsträning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av dans. Undervisningen sker på engelska och finska.

Gruppens lärare är Beniamino Borghi.

Sång och performance

En mångsidig resa i sångens tecken. Vi tränar rösten på många olika sätt, lär oss sångtekniska grunder, tolkning, improvisation och scenisk närvaro. Vi jobbar med en bred repertoar och bekantar oss med olika musikstilar bla. musikal, pop, soul och jazz. Vi lär oss mikrofonteknik, stämsång och vi får verktyg för att hantera scenskräck och nervositet.

Framförallt har vi roligt, kom med!

Gruppens lärare är Mirella Pendolin