Bostadsmässan i Lovisa arrangeras 7.7–6.8.2023

Loviisan Asuntomessualue Kuningattarenrannan rakentaminen. Byggande av Lovisa Bostadsmässoområde Drottningstranden.

Bostadsmässan i Lovisa arrangeras på Drottningstranden 7.7–6.8.2023. Det nya bostadsområdet för Bostadsmässan i Lovisa på Drottningstranden har redan visat sig vara populärt. Småhustomterna på mässområdet såldes ut under den första ansökningsomgången på våren eftersom det lämnades in ett rekordantal ansökningar. Också hus som byggs i bolagsform väcker intresse. Särskilt flytande egnahemshus och ett hus av glas i växthus som planerats för området har intresserat publiken eftersom sådana hus har man inte sett tidigare i Finland.

– Det är roligt att märka att Lovisa är en attraktiv bostadsort och det kommer fortfarande förfrågningar om lediga bostäder och tomter, berättar projektchefen för Bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen.

Infrastrukturen byggs och området finslipas ändå till öppningsdagen för mässan, så Drottningstranden är byggområde ännu under en längre tid.

– Man håller på att arbeta med många entreprenader på Drottningstranden, och byggandet av området framskrider i bra takt och enligt tidtabellen. Man börjar bygga de första husen redan i slutet av året. Jag har starkt förtroende för att området ska bli ett av de finaste mässområdena eftersom läget är så fint – på havsstranden, intill naturen och ändå nära centrum. Dessutom är de hus som ska byggas på området väldigt intressanta, säger projektchef Okkonen. Välkommen till Bostadsmässan i Lovisa på Drottningstranden 7.7–6.8.2023!

Mer information: projektchef Niina Okkonen, tfn 044 505 19 72, niina.okkonen@loviisa.fi

Mer information om Bostadsmässområdet i Lovisa på Drottningstrandens webbplats.