Delta i cykelorientering i Lovisa

Trafiksäkerhetsarbetsgruppen i Lovisa ordnar mountainbikeorientering som är öppen för alla. Cykelorienteringen startar i början av augusti, och den kulminerar i den nationella cykelveckan som ordnas 28.8–5.9.2021. Orienteringskartan hittar du bakom länken i det här meddelandet.

Du kan använda kartan också i pdf-format med din mobila enhet eller du kan skriva ut kartan hemma. Orienteringskontrollerna har också importerats till karttjänsten Google Maps. Om din mobila enhet har appen Google Maps, kan du öppna länken https://urly.fi/26At, och kontrollerna öppnas direkt på kartan.

Du kan vara med och trampa i cykelorienteringen ensam, med din kompis eller till exempel tillsammans med din familj. Det finns rikligt med kontroller på kartan. Du kan besöka alla kontroller eller skapa en lämplig orienteringsrutt av de kontroller som du vill besöka. Kontrollerna är indelade i kategorierna rekreation, konst och historia.

Under den nationella cykelveckan vill man uppmuntra människor att cykla. Syftet är att öka cykling på alla slags sträckor, att uppmuntra människor att fundera på hur de rör sig, att öka människornas medvetenhet om fördelarna med cykling och att stärka cyklingens roll i trafikplaneringsarbetet.

Kommunen eller staden ansvarar ofta för att ordna evenemangen under cykelveckan tillsammans med de lokala cykel- och idrottsföreningarna, företagen och andra intresserade.

Hoppa upp på cykeln och bekanta dig med de fina och mångsidiga besöksmålen i vårt närområde!

Kartan för mountainbikeorientering (pdf)

Du kan skicka respons på kartorna till adressen vapaa-aika@loviisa.fi.