Dockteaterkonstnär Iida Vanttaja förtrollar i Lovisa på lördagen 11.2.

11.2. klockan 13.00 Iida Vanttaja: Vuori joka rakasti lintua – Berget som älskade en fågel
Biljetter 6 €/st., Kino Marilyn www.kinomarilyn.fi.
Föreställningen lämpar sig för alla åldrar. Rekommendation 4–12 år. Längd cirka 35 min.

Föreställningen är på finska, men det är möjligt att få textdelarna i svensk översättning.

Den älskade sagan av Alice McLerran (The Mountain that loved a Bird) om vänskapen mellan ett ensamt berg och en flyttfågel som på sin resa irrar sig dit får i scentolkningen skuggteaterns fängslande metoder i sin användning. Stämningen under den visuellt mångsidiga förställningen ackompanjeras av musik komponerad av Aino Lehtovaara. Föreställningen berättar om det viktigaste temat i världen – kärleken – på ett språk som barn förstår genom symboler. Det ensamma bergets liv ändras på ett omvälvande sätt då berget hör den lilla fågelns vackra sång ovanför sig.

Den gemensamma tiden slutar dock någon gång, för i motsats till berg är fåglar inte eviga. Fågeln har dock hämtat glädje till bergets liv, en glädje som inte försvinner. Föreställningen är producerad av Aura of Puppets.

Skuggdocksverkstad för alla åldrar ledd av dockteaterkonstnär Iida Vanttaja lördag 11.2 klockan 16 MI-huset. I verkstaden kan delta högst 15 deltagare. Anmäl dig nu via e-post: paivi.karppi@loviisa.fi. Deltagaravgift för verkstaden är 5 euro. Alternativt kan du köpa en biljett för 6 euro som också ger inträde till Iidas föreställning Berget som älskade en fågel i Kino Marilyn klockan 13. Läs mer https://tapahtumat.loviisa.fi/…/63c5683b81c7311202843624

Föreställning år del av Barnens kulturveckor:
www.lastenkulttuuriviikot.fi ->Lovisa

Bild: Jussi Virkkumaa