Faktureringen fungerar normalt trots strejken

Post- och logistikunion PAU:s strejk som inleddes på måndagmorgon 11.11.2019, påverkar brevposten. Paketsändningarna kan försenas flera dagar.

Lovisa stad fakturerar normalt under strejken. I fall fakturorna kommer försenade, kan du kontakta ekonomibyrån (myre@loviisa.fi ). Anmärkningar skickas inte under strejken.

Lovisa stad påminner att t. ex. fakturor från grundtrygghetscentralen och småbarnspedagogiken som skickas en gång i månaden kan förfalla samtidigt. Det kan vara bra att förbereda sig att t. ex i december kan man ha räkningar både från oktober och november. I fall strejken förlängs kan det hända att man har ännu fler fakturor att betala samtidigt.

Grundtrygghetscentralen lägger till en vecka betalningstid så att förfallodagen är i början av december.

Lovisa stad tar hand om sin fakturering enligt hur fakturorna har kommit fram till faktureringsservicen. E-fakturor via nätbanken fungerar normalt.

Grundtryggcentralen meddelar också att inga kallelser till sk. årskontroller skickas under strejken.

FPA meddelar att poststrejken kan fördröja ansökningar, bilagor och tilläggsutredningar som kunderna skickat. på grund av detta är det möjligt att i synnerhet utbetalningen av arbetslöshetsförmåner och utkomststöd fördröjs. Det lönar sig därför att fylla i ansökningar och skicka in bilagor via e-tjänsten.

Helsingfors- ja Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) meddelar att strejken försvårar också försändelserna av HUS remiss- ja och tidsbokningsbrev. För patienter som väntar på en tidsbokning lönar det sig att notera att när det gäller brådskande tidsbokningar ringer HUS alltid upp patienten. HUS meddelar också under strejken gällande mindre brådskande tidsbokningar. Poststrejken kommer att orsaka rusning i behandling av brev och det kan räcka längre än vanligt för breven att komma fram. Förfallodagen på de fakturor som utfärdats efter 8.11.2019  har flyttats fram. Av datasäkerhetsskäl kan fakturor inte skickas per e-post.