Hem i Lovisa? Nu är det förmånligt att bygga ett eget bo i Lovisa eftersom tomtrean fortsätter till utgången av året

Ilmakuva KOskenkylän Israelinmetsästä

Den livskraftiga landsbygden i Lovisa med hundra byar är värd ett besök. Och det bästa är att tomtrean på bostadsområdena utanför centrumet fortsätter till utgången av det här året.

Tomtrean betyder att man kan köpa tomter i Forsby och Israelskogen med en rabatt på 30 procent och på de andra områdena, såsom i Heikantbacken och Tavastmon, uppgår rabatten till 50 procent. Rabatten gäller inte stadsdelarna på centrumområdet.

Tomternas ytor varierar mellan 600–3 800 kvadratmeter. Priserna är 7 euro/m2 och uppåt. Tomtarrendet bestäms utgående från normalpriset. Årsarrendet uppgår till 5 procent av försäljningspriset och arrendet är bundet till konsumentprisindexet.

Länk till mer information om Israelsskogen
Israelskogen Forsby

Forsby ligger vid goda förbindelser åker du antingen mot huvudstadsregionen eller mot Kouvola och Kotka. Heikantbacken ligger nära tjänsterna i Sävträsk och har bra trafikförbindelser. Från Tavastmon är det däremot lätt att fara till Kotka och barnfamiljerna uppskattar det nära avståndet till Tessjö daghem och skola.

Skoleleverna trivs i det nybyggda Forsby skolcenter.

Gråberg är ett bostadsområde för en aktiv motionär

Utöver tomterna som ligger i byarna finns det lediga tomter på bostadsområdet Gråberg som ligger bara några kilometer från Lovisa centrum. Området passar väldigt bra för en aktiv motionär eftersom det finns en belyst motionsslinga i norra delen av området och i södra delen ligger ishallen, bowlinghallen och spelplanen Varuboden Osla Arena. Nära Gråberg ligger också ett daghem och en närbutik på gångavstånd.

Länk till mer information om Gråberg
Gråberg

Lovisas splitternya bostadsområde, Drottningstranden, och bostadsmässområdet 2023 erbjuder tomter med egen strand alldeles intill centrumet. Drottningstrandens särdrag är flytande småhus och en flytande utebassäng. På området är det möjligt att placera också småskalig företagsverksamhet som inte stör boendet.

Länk till mer information om Drottningstranden
Drotnningstranden i kvällssol

För affärslivet finns det också industri- och affärstomter på Lovisa industriområde, invid väg E18 och nära Valkom hamn.

Välkommen till Lovisa!

Läs mera i länkarna:

https://www.esitteemme.fi/AsumaanLoviisaan/WebView/

www.lovisa.fi

https://www.loviisa.fi/sv/bobattre

https://www.kuningattarenranta.fi/sv/