Hobbymässa för högstadieelever 1.9.2023 – Arrangörer kan anmäla sig ända till 7.5

Lovisa stad ordnar en hobbymässa för högstadieelever fredag 1.9.2023. Mässan ordnas som en del av högstadieskolornas skoldag klockan 8.30–14.30 i idrottshallen och på Lovisavikens skolas gård. Aktörer som erbjuder hobbyverksamhet för 13–15-åringar kan anmäla sig till mässan ända till 7.5.

– Hobbymässorna som vartannat år ordnas i Lovisa har varit populära. Nu under mellanåret vill vi dessutom riktat presentera hobbymöjligheter för högstadieelever, berättar välfärdsplanerare Päivi Hämäläinen.

– För en 13–15-åring kan det vara utmanande att hitta en angenäm hobby, men det har också konstaterats att hobbyer ökar betydligt välfärden bland unga. Vi är glada att vi nu kan ordna mässan som en del av skoldagen, säger Hämäläinen.

Mässan är en del av stadens projekt Skola i rörelse och den anknyter kraftigt även till Finlands modell för hobbyverksamhet och till andra klubbprojekt som staden deltar i.

– Vi önskar nu att klubbar, föreningar och övriga arrangörer av hobbyverksamhet kommer till Hobbymässan och presenterar sin verksamhet. Anmäl dig nu och kom i september och presentera allt som en 13–15-åring kan syssla med och hur mycket verksamhet av olika slag allt från idrott till kultur kan hittas i Lovisa, avslutar Hämäläinen.

Arrangörer kan anmäla sig per e-post till adressen vapaa-aika@loviisa.fi. Anmäl dig senast 7.5.