Kymmenedalens El med och möjliggör belysningen längs Drottningstrandens strandpromenad

På det nya bostadsområdet Drottningstranden i Lovisa satsar man bland annat på belysningen av allmänna områden. Kymmenedalens El Ab är med och möjliggör belysningen längs Drottningstrandens strandpromenad, där Louis Poulsens Flindt-lampor kommer att installeras.

Bild: Louis Poulsens Flindt-lampa, Louis Poulsen®

Belysningen är ett av temana på Bostadsmässan som arrangeras i Drottningstranden mellan den 7 juli och den 6 augusti 2023. “Vi ville satsa på belysningen eftersom vi ville bevara den vykortsliknande utsikten från gamla stan över viken till det nya bostadsområdet. Överdriven belysning skulle också störa faunan som finns i området. Belysningspunkterna och lamporna har planerats noggrant. Vi är verkligen glada över att Kymmenedalens El ville vara med och genomföra en del av belysningen här”, säger Niina Okkonen, projektchef i Lovisa stad.

Strandpromenaden börjar vid den flytande gatan och följer stranden ända till Skärgårdsvägen. Längs med promenaden placeras 24 stycken Flindt-lampor i cortenfärg från Louis Poulsen. På bänkarna som ligger längs strandpromenaden fastsätts stilfulla plattor som berättar om genomförandets samarbete.

“Vi på KSOY funderade på sätt att vara synliga i Lovisa mer permanent än bara under den kommande sommaren på Bostadsmässan. Samarbetet för att förverkliga belysningen passar oss utmärkt”, säger Marjo Lahtinen, kommunikationschef på Kymmenedalens el. “En vackert belyst strandpromenad ger ljus och energi åt invånarna i Lovisa även efter Bostadsmässan.”

Kymmenedalens Elnät Ab sköter om överföringstjänsten på området. Företaget har byggt infrastrukturen för eldistributionen i området och levererar också elen under mässan.

Mer information:

Projektchef Niina Okkonen, Lovisa stad, tfn 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi

Kommunikationschef Marjo Lahtinen, Kymmenedalens El Ab, tfn 040 922 3975, marjo.lahtinen@ksoy.fi