Lovisa deltar med egen monter i bostadsmässan i Tusby: ”Vi gör Drottningstranden synlig här”, säger projektchef Niina Okkonen

Loviisan messuosasto asuntomessuilla Tuusulassa Lovisa stads monter på bostadsmässam i Tusby

Lovisa stad och stadens splitternya bostadsområde, Drottningstranden, är väl presenterade på bostadsmässan i Tusby. Mässområdet i Regementsparken i Tusby öppnas för publiken måndag 3.8.2020 kl. 12.

Lovisa och Drottningstranden står värd för bostadsmässan 2023.

– Vi skapar en grund för vår egen mässa och tomtförsäljningen redan i Tusby. Därför är det viktigt att delta, säger projektchefen för bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen.

– På bostadsmässan är det lätt att nå dem som är intresserade av byggande och som inte ännu har köpt en tomt. Det lönar sig för Lovisa att vara med och erbjuda alternativ till tomtutbudet i huvudstadsregionen.

Niina Okkonen tror att mässområdet i Lovisa fångar uppmärksamhet bland mässbesökare och i medier.

– Vi har ett väldigt unikt och intressant mässområde alldeles intill havsstranden och nära stadens centrum där alla tjänster redan är tillgängliga. De flytande bostäderna har väckt särskilt mycket intresse såväl i medier som hos byggare. Vi har fått väldigt positiv respons på tomtpriserna, det vill säga vi har lyckats väcka människors intresse för Lovisa. Redan nu kommer de flesta som kontaktar oss från utanför Lovisa.

Lovisas mässmonter på utställningsavdelningen utomhus är byggd av trä, av korslimmat trä (KL-trä), och helt med lokala krafter. Den Lovisabaserade arkitekten Perttu Huhtiniemi har formgivit montern, som har byggts med lokalt virke och träkunnande.

– Jag tycker att det är inspirerande att arbeta i Lovisa där vi har byggkunnande. Jag är stolt över att vår monter har byggts med helt lokala krafter. Det här är verkligen äkta Lovisa till alla delar. Vi har en intressant mässmonter som hoppeligen inspirerar också byggare.

Det är lätt att marknadsföra Lovisa som bostadsort

Utöver marknadsföringen av den kommande bostadsmässan och Drottningstrandens tomter gör man också Lovisa stad och stadens övriga tomtutbud synliga i Tusby. Enligt Okkonen är det lätt att marknadsföra Lovisa som bostadsort:

– Det är lätt att slå sig ned i Lovisa. I staden finns det bra fritidsmöjligheter för barn, och hobbyerna är också billiga här. Lovisa har också satsat på nya skolor. Det är allt vanligare att jobba på distans och människor uppskattar att bo glest och tryggt. Det här kan en liten stad erbjuda, uppräknar Okkonen.

Utöver tomterna på Drottningstranden lyfter hon fram också andra förtjusande bostadsområden i Lovisa, såsom Israelskogen som ligger nära Helsingfors, Heikantbacken som bjuder på landbygdsaktigt boende och Gråberg som ligger alldeles intill centrumet.

– Den bästa reklamen för staden är invånare som först har bjudit in gäster till Lovisa och till sist lyckats locka dem att flytta hit. Också många sommarstugegäster har snabbt insett att det är så trevligt att bo och vistas här att det andra hemmet har blivit det egentliga hemmet.

Lovisa stads monter hittar du mittemot husobjektet nummer 39.

Mer information: projektchef för bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen, niina.okkonen@loviisa.fi, tfn +358 44 505 19 72

https://www.kuningattarenranta.fi/sv/ www.loviisa.fi/sv