Lovisaföreningarnas verksamhet synlig på Fritidsmässan i augusti – nu kan föreningar anmäla sig

Harrastemessut Fritidsmässan

Lovisa stads kultur- och fritidstjänster arrangerar Fritidsmässan lördag 21.8.2021. Nu kan föreningarna anmäla att de vill vara med och presentera sin verksamhet på mässan. Hobbyerna kan också presenteras på video.

– Vi vill erbjuda föreningarna en chans att visa vad allt kul man kan göra i Lovisa och hur mycket verksamhet av olika slag det finns här. Detta är extremt viktigt under dessa tider då coronavirusepidemin förhoppningsvis redan i augusti börjat släppa sitt tag, konstaterar idrottsinstruktör Fanny Stam-Ravi.

På grund av coronavirusepidemin finns det dock många osäkerhetsfaktorer kring mässan. Syftet är att ordna mässan intill idrottshallen i Lovisa, ute och/eller inne, om det är möjligt.

– Vi har ännu inte kunnat slå fast den exakta platsen eller konceptet för mässan. Därför vill vi gärna att föreningarna också gör korta videor om sin verksamhet. Videon kan vara av träningar, intervjuer eller annat liknande, så att tittarna får ett smakprov av hurdant till exempel taekwondo eller scoutverksamhet är, berättar Fanny Stam-Ravi.

Videon kan vara 30 sekunder till 1,5 minuter lång. Videorna samlas på en gemensam plattform, den offentliga YouTube-kanalen Fritidsmässan. Föreningarna behöver komma ihåg att se till att alla de som är med i videon har gett ett skriftligt tillstånd för publiceringen.

Sist ordnades Fritidsmässan i augusti 2019 med cirka 50 deltagande föreningar och andra aktörer.

Föreningarna kan anmäla sitt deltagande i mässan fram till 16.5.2021 till adressen fanny.stam-ravi@loviisa.fi.

Mer information: idrottsinstruktör Fanny Stam-Ravi, tfn 0440 555 485, fanny.stam-ravi@loviisa.fi