Red Nose Company feat. Avanti!: Kejsarens nya kläder

Glada nyheter!

Bandversionen av föreställningen Kejsarens nya kläder kommer för första gången till Lovisa! Utöver clownduon Mike & Zin stiger en perkussionist och en tubaspelare upp på scenen. Marzi Nymans arrangemang lyfter Abbas och Elvis klassiker till nya höjder!

I Lovisa får vi naturligtvis se en tvåspråkig version av framställningen. Både finsk- och svenskspråkiga familjer är välkomna.

Teaterföreställningen som lämpar sig för hela familjen baserar sig på H. C. Andersens klassikersaga. Skådespelarna Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama ansvarar för manus och regi, för ljus- och ljudplanering Jere Kolehmainen. Petri Piiparinen spelar slaginstrument och Kenneth Ojutkangas tuba.

I rollerna: Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama

Musiker:  Petri Piiparinen, perkussion och Kenneth Ojutkangas, tuba / Kammarorkestern Avanti!

Musikarrangemang: Marzi Nyman

Ljusplanering och teknik: Jere Kolehmainen

Åldersrekommendation: 6–100-åringar

Föreställning: Fredagen 8.12 klockan 18

Kino Marilyn Loviisa, Kuningattarenkatu 17, 07900 Loviisa

Tar cirka 1 h, ingen paus

Biljetter 10€/15€  (Pensionär, student eller arbetslös)

Barn under 12 år fritt inträde

liveto.io eller vid dörren  kl. 17.00 med kort eller kontant

Konserten i Lovisa är en del av AUF-samarbetet, där tre orkestrar – kammarorkestern Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra och finländska barockorkestern FiBO – producerar konserter i samarbete med Lovisa stad och Borgånejdens musikinstitut. År 2023 sker samarbetet med kommunerna Askola, Sibbo, Borgå, Mäntsälä, Pukkila och Lappträsk.