Tyck om oss i sociala medier – Lovisa stad ökar på sin synlighet på nätet

I fortsättningen kommer Lovisa stad att synas mera i sociala medier.

Staden har öppnat ett konto på mikrobloggtjänsten Twitter. Staden twittrar kort om aktuella nyheter och händelser. Du hittar Lovisa stad på Twitter under namnet Loviisan kaupunki–Lovisa stad och med användarnamnet @Loviisa_Lovisa.

Lovisa stad finns nu också på Instagram, som är en app för att dela bilder och korta videoklipp. Du hittar Lovisa stad med namnet Loviisan kaupunki-Lovisa stad. På Instagram kommer Lovisa stad att dela material som angår stadens verksamhet och evenemang. Följaren kan till exempel ta en titt bakom kulisserna och lära känna sig vilka är de som producerar tjänsterna för Lovisaborna.

Du hittar Lovisa stad även på LinkedIn. Via den når staden en bredare synlighet som arbetsgivare och boplats.

Med den ökande tillvaron på sociala medier hoppas Lovisa stad att den lyckas nå olika målgrupper och på detta sätt åstadkomma en större synlighet för sin verksamhet och samtidigt effektivera sin kommunikation. Kommunikationen i organisationer och företag har de senaste åren gått över till sociala medier, då även innevånare är närvarande där. Lovisa stad vill vara med i denna utveckling. 

Lovisa stad har redan flera år haft ett Facebook-konto. Stadens Fb-sida har knappt 2200 följare. Många av stadens olika organisationer, som skolor och center har sina egna Fb-sidor, många finns även på Instagram, så som Visit Lovisa.

Följ oss i sociala medier och hjälp oss att dela ut kännedom om Lovisa stad!