Hobbybussen

Med Hobbybussen åker du behändigt till hobbyer eller kvällsprogram under vardagskvällar. Hobbybussen är en del av kollektivtrafiken i Lovisa i januari-april 2019.

Hobbybussen trafikerar från den 14.1 till vappen 2019. I Lovisa stads pilotprojekt kör bussen österut till Tessjö och västerut till Gammelby. Målgruppen är särskilt barn och unga som åker till sina fritidsintressen. Därför kurvar bussen via ishallen i Fredsby i centrum och via Pernå kyrkoby och Forsby i väst. Självklart är även vuxna passagerare välkomna. Lämna bilen hemma för omväxlings skull och kliv på Hobbybussen!

Resan betalas med mobilapplikationen Kyyti, som du kan ladda ner från telefonens appbutik. Enkelbiljetten kostar 2 euro för vuxna och unga under 18 år. Månadskortet kostar 40 euro för vuxna, men bara 20 euro för minderåriga. Enkelbiljetten är i kraft 60 minuter från köpet.

Hobbybussen är en del av Lovisa stads pilotprojekt 2019. Målet är att uppmuntra till att prova på kollektivtrafik och göra den mer lockande. Staden utreder om hobbybussen upplevs som en bra tjänst och om den ökar användningen av kollektivtrafik.

Hobbybussen stannar vid behov vid varje busshållplats längs sin rutt. Bussen övergår från en rutt till en annan utan avbrott. Samma biljett gäller för hela din resa.