Kom med i den öppna småbarnspedagogikens verksamhet!

Lovisa stad erbjuder familjer med barn som vårdas hemma verksamhet av olika slag. I Treffis och i Lekklubben är det roligt att träffa andra vuxna och barn.

Till Lovisa stads öppna småbarnspedagogik hör både det öppna dagiset Treffis och en tvåspråkig lekklubb i Fredsby daghem. Treffis verksamhet i Bruket är i behov av fler deltagare.

Treffis på olika håll i stan

Treffis samlas under vardagsförmiddagarna. Information om samlingsplatserna hittar du på Lovisa stads webbplats, på Treffis Facebooksida och i lokaltidningarna.

Treffis är öppet för alla hemmavarande barn, även babysar, och för deras vuxna. Här får du möjlighet att träffa andra som är i samma livssituation som du. Den vuxna behöver inte heller vara barnets egen förälder eller annan vårdnadshavare, utan vilken vuxen som helst som barnet har förtroende för.

Från och med mars 2019 börjar läraren inom småbarnspedagogik Marina Johansson i Treffis. Marina blir arbetspar till Tina Kavander, närvårdare inom småbarnspedagogik. Med två personers insats är det ännu trevligare att planera och förverkliga verksamheten i Treffis. Dessutom får Marina och Tina mer tid att möta sina kunder, det vill säga barnen och de vuxna.

Ett nytt verksamhetsställe för i år är Strömfors bruks församlingshem. Tyvärr har besökarantalet varit väldigt lågt. Nu hoppas vi att besökarantalet skulle öka så att vi inte tvingas stänga. Om du är hemma med ett litet barn, kom till Strömfors bruks Treffis torsdag förmiddagar!

Mer information får du genom att ringa 0440 555 374.

Hitta kompisar i Lekklubben

Lekklubben är tvåspråkig och planerad för 3–5-åriga barn. Lekklubben är verksam från början av september till slutet av maj tre dagar i veckan, tre timmar per dag. Lekklubbens öppna ansökningstid är våren 2019. Om du har ett barn i lekklubbsåldern och som inte behöver småbarnspedagogik på heltid, lämna in en ansökan. Ju snabbare platserna fylls, desto snabbare kan planeringen av klubbens verksamhet inledas.

Tilläggsinformation om lekklubben ger daghemsföreståndare Päivi Ahola, 044 565 1084.

Mer info om den öppna småbarnspedagogikens verksamhet

Treffis på Facebook