Ändringar till coronavirusrestriktionerna i Lovisa träder i kraft 2.6.2021: deltagarantalet för privata evenemang begränsas inte längre

koronavirus

Lovisa stads gällande coronavirusrestriktioner och coronavirusrekommendationer ändrar 2.6.2021 i enlighet med nya beslut av Regionförvaltningsverket i Södra Finland. Stadens tidigare rekommendation om begränsande av antalet personer i privata evenemang gäller inte längre.

Restriktionerna för deltagarantal i allmänna evenemang togs bort, närkontakter ska fortsättningsvis undvikas

I kommunerna i östra Nyland kan man ordna sammankomster utan begränsningar av antalet deltagare. Vid sammankomster på över 10 personer som ordnas inomhus ska kunderna eller deltagarna dock ha möjlighet att hålla skyddsavstånd, det vill säga undvika nära kontakt med varandra. Nära kontakt innebär fysisk kontakt eller vistelse ansikte mot ansikte eller i samma lokal på under två meters avstånd i över 15 minuters tid.

I utomhusevenemang för över 50 personer ska kunderna eller deltagarna dock ha möjlighet att undvika fysisk kontakt till varandra, men inga säkerhetsavstånd av någon viss längd krävs längre.

Om ett evenemang som ordnas inomhus har över 10 personer eller ett utomhusevenemang över 50 personer ska man dessutom i evenemangets arrangemang iaktta anvisningarna om förebyggande av coronavirussmittor som publicerades 31.5.2021 av undervisnings- och kulturministeriet och Institutet för hälsa och välfärd.

Dessutom ska man iaktta de lagstadgade hygienkraven om till exempel att erbjuda kunder möjligheten till att rengöra händerna och att ordna vistelse med avstånd.

Regionförvaltningsverket i Södra Finlands meddelande 1.6.2021: Begränsningarna för sammankomster lindras i Södra Finland (på finska).

Förpliktelsen om säkerhetsavstånd i kundlokaler ströks

Regionförvaltningsverket i Södra Finland upphävde också 2.6.2021 beslutet som i gällde för kommunerna i östra Nyland om att begränsa närkontakter i lokaler som är öppna för allmänheten eller som är avsedda för vistelse av en begränsad kund- eller deltagarkrets.

Lovisa stads coronavirusrestriktioner och coronavirusrekommendationer