Dags för vinteraktiviteter! – Skridskoplanerna kallar och skidspåren är redo för skidåkning!

Just nu är omständigheterna de bästa för utomhusmotion i Lovisa. Skidspåren, rinkarna och isplanerna över hela staden lockar oss ut för att röra på oss.

Skridskoplanerna bjuder in till spel och virvlande skridskoåk – Välkommen!

Skridskoåkning är ett roligt och avslappnat vinternöje, men kan också vara pulshöjande träning. Skridskoåkning kräver muskeluthållighet på ett helt annat sätt än många andra motionsformer. Skridskoåkning passar så gott som alla och erbjuder även vuxna möjlighet att utvecklas nästan på samma sätt som barn.

Nu är det skidsäsong! – Välkommen på skidåkning!

Vi önskar alla skidåkare välkomna för att njuta av våra fantastiska skidspår. Alla skidspår i Lovisa är i skick. Man kan kontrollera spårsituationen på webbplatsen latutilanne.fi, där det finns aktuell information om när spåret senast underhållits eller kontrollerats, spårets längd och rekommenderad åkstil. Användarna har också möjlighet att själva lägga in information om spårets skick på webbplatsen.

Gå eller cykla inte på spåren – det är inte säkert

Lovisa stad vill påminna alla friluftsentusiaster att det av säkerhetsskäl är förbjudet att gå och cykla på skidspåren! Att gå eller cykla bland skidåkarna kan leda till farliga situationer. Spåren är till för skidåkning. Användningen av skidspåret får inte skada spåret eller störa användningen av spåret för dess ändamål, det vill säga skidåkning. Skadar man skidspåret är det fråga om skadegörelse.

Lovisa stad

Janne Pekkola
planmästare
tfn 0440 555 889