Den somriga Tranbrunnsparken i Lovisa välkomnar besökare


Parkenheten har arbetat hårt i hjärtat av Tranbrunnsparken i Lovisa stad under våren och sommaren. Resultatet är en vacker oas mitt i staden, som hälsar alla stadsbor och besökare välkomna till parkens lugn och ro.

En kombination av naturskönhet och praktiskhet

Arbetet med att förbättra Tranbrunnsparken började med montering av kantstenar redan i höstas. Att gräset och gångvägen är avgränsade med kantstenar hjälper att hålla parken snygg och möjliggör en mångsidigare användning. Kantstenarna ökar inte bara parkens estetiska tjusning utan de gör också parken mer harmonisk och praktisk och underlättar därmed parkens underhåll.

Vid planeringen har man lyckats med att kombinera naturskönhet med stadsmiljöns funktionalitet vilket gör parken till en trevlig plats för såväl avkoppling som aktiv fritid. Denna vackra och funktionella park kommer att vara en del av Lovisas stadsbild också i framtiden.

Resultatet av parkenhetens arbete syns i blomsterprakten

Sommaren är blommornas tid, och i Tranbrunnsparken står blommorna nu i turen, och parkenheten med sina händer i mullen. Blommorna har nyligen slått ut och pryder parken med sina underbara färger och dofter och skapar en livskraftig och inspirerande miljö. Tack vare de mångsidiga planteringarna finns det mycket att titta på och beundra i parken. Mitt i blomsterprakten är det lätt att glömma den vardagliga brådskan och njuta av naturens skönhet.

”Nu är Tranbrunnsparken ännu bättre och färdig att välkomna besökare. Välkommen att njuta av Tranbrunnsparkens grönska och lugn!” hälsar parkenheten.

Parkenheten
Lovisa stad
Centralen för näringsliv och infrastruktur