Eldshow och ljusinstallationen Lovisa fredsduva under stadens nyårsfest 31.12.2022

tulishow eldshow

Lovisa stad ordnar en nyårsfest för hela familjen på nyårsafton 31.12.2022 klockan 16–17.30 på Lovisa torg. Vi börjar bygga den gemenskapliga ljusinstallationen Lovisa fredsduva redan klockan 15.30 på trapporna till Lovisa kyrka.

Alla kan tillsammans delta i skapandet av Lovisa fredsduva.

– Man kan hämta sina egna ljus till trapporna, gärna ljus av gravljustyp som klarar av vindpustar och lite regn. Ljusen samlas i form av en fredsduva och du kan sedan till exempel ta bilder av den och skicka den som en nyårshälsning, tipsar kulturproducent Päivi Karppi. – Använd gärna hashtaggen #lovisafredsduva i sociala medier.

Programmet på Lovisa torg börjar klockan 16. På programmet finns ett disko för barnen. Snögubbarna är med och dansa. DJK4LE är DJ. Det bjuds på varm saft och skumgodis. Stadsdirektör Jan D. Oker-Bloms nyårshälsning går av stapeln klockan 16.45.

Nyårsfestens kulmen är gruppen Belenos Group of Arts eldshow klockan 17–17.15. Belenos Group of Arts är en grupp på professionell nivå från Helsingfors som redan i ett årtionde har gjort elduppträdanden i olika evenemang.

Lovisa stads kultur- och fritidsväsende ansvarar för nyårsfestarrangemangen.

Bild: Belenos Group of Arts / Kaisa Penttinen