Lovisa stad söker en utvecklingsvillig och målinriktad ledare av människor till stadsdirektör

Ansökningen av stadsdirektörstjänsten i Lovisa har börjat. Av den nya stadsdirektören väntas en helhetssyn över kommuninvånarnas och företagens behov och smidiga vardag.

– Vi hoppas den nya stadsdirektören främjar samarbetet mellan personalen, beslutsfattarna, kommuninvånarna och olika sammanslutningar samt stöder det politiska beslutsfattandet och leder det operativa arbetet öppet och interaktivt, berättar Lovisa stads stadsstyrelses ordförande Arja Isotalo.

Av stadsdirektören krävs starka färdigheter i personledning och tillräcklig förtrogenhet i kommunalförvaltning. Av stadsdirektören förutsätts kunnande av kommunalekonomi, bevis på strategisk ledning och i praktiken påvisad ledningserfarenhet på högre nivå. I tjänsten uppskattas kunskap av näringslivet och förståelse av intressebevakning.

Stadsdirektören väljs tidsbundet till sju år. Önskemålet är att den nya stadsdirektören besätter tjänsten 1.9.2024.

Lovisa stads tidigare stadsdirektör Jan D. Oker-Blom sade upp sig i januari 2024 för att övergå till näringslivets tjänst.

Ansökningstiden slutar 15.4.2024 klockan 12. Ansökningarna inlämnas elektroniskt i systemet Kuntarekry. Länk till arbetsannonsen

Lovisa är en stad grundad 1745 med aningen under 15 000 invånare. I Lovisa stads organisation arbetar cirka 650 personer. Staden är tvåspråkig, av invånarna talar cirka 55 procent finska och cirka 40 procent svenska.