Lovisaborna svarade flitigt på välfärdsenkäten – Känslan av delaktighet har stigit

Lovisaborna ombads i februari att uppskatta sin egen välfärd med hjälp av en enkät. Välfärdsenkäten gjordes för fjärde år i rad för att stödja Lovisa stads välfärdsarbete. Enkäten besvarades av 692 personer, vilket är betydligt fler än under de föregående åren. Av de som svarade på enkäten var 48,1 procent under 30 år gamla.

– Enkäten hjälper oss att identifiera de punkter där särskilda åtgärder behövs. Till exempel så ännu år 2021 var det 28,5 procent av de svarande som upplevde att de inte alls kan påverka frågor som berör dem i sin hemkommun. Under de senaste åren har vi särskilt satsat på att ge invånarna olika möjligheter att få sin röst hörd och nu har det här talet sjunkit till 13,6 procent, berättar välfärdskoordinator Sara Tallsten.

För att en mer detaljerade analys skulle vara möjlig, frågar man också i enkäten den som svarar bland annat om åldern och postnumret. I år har man utöver rapporten om helhetsresultaten offentliggjort också separata rapporter för olika åldersgrupper. Dessa och rapporterna från tidigare år finns här.

– Jag vill tacka invånarna för aktivt deltagande. Resultaten är till stor nytta i välfärdsarbetet, säger Tallsten.