Påskharen hittade till Kronoparken i Lovisa – Kom och beundra!

Denna vår fick Kronoparken i Lovisa en glad gäst då påskharen hittade sin väg dit. Kronoparken är inte bara ett rekreationsområde för människor, utan också tillägnad djur av alla slag. Alla våra lurviga och fjäderklädda vänner är välkomna till parken för att njuta av friluftsliv och rekreation. Man får inte glömma den underjordiska världen med sina maskar och inte heller grodorna, vars kväkande ekar ut till stadens gator på våren. Insektshotellen i parken är också i flitig användning genast då säsongen börjar.

Kati Rapias konstverk Djurens stad hedrar naturens alla invånare

I Kronoparken finns en egen skylt för djuren, konstverket Djurens stad. Skylten guidar djur till olika platser, såsom till skäggdoppingens lekpark och myrornas motionsspår. På detta sätt kan alla som bor i parken lätt hitta sin egen favoritplats och njuta av de aktiviteter som parken har att erbjuda.

Kronoparken är byggd med människors och djurs behov och välbefinnande i åtanke, så att alla kan tillbringa tid i en naturlig miljö och utöva sina naturliga beteenden. Som en del av underhållet av parken tar man också hand om djurens välbefinnande. Därför finns det en mängd olika stimulerande inslag i miljön för att säkerställa att djuren trivs.

Alla invånare och besökare i Lovisa är välkomna att bekanta sig med Kronoparken och dess område för djuren. Kom och tillbringa tid tillsammans mitt i naturen och hitta nya lurviga och fjäderklädda djurvänner!

Påskharen ser fram emot att träffa er från och med 28.3.2024 och är redo att posera för fotografier. Fånga ett ögonblick att ha som minne och varför inte skicka det som ett påskkort till vänner eller nära och kära. I Kronoparken finns det mycket att se och göra för alla åldrar.

Glad påsk från Lovisa stads parkenhet