Seniorerna uppmuntras att motionera under Drömmarnas motionsdag 10.5.2024

Nationella Drömmarnas motionsdag firas i Lovisa 10.5 klockan 11–14 i Kompanjonskapshuset Hörnan och på Hörnans gård. I det avgiftsfria evenemanget uppmuntras äldre personer att motionera och hitta nya sätt att motionera.

– Det är aldrig för sent att börja motionera och det kan vara roligt att pröva nya motionsformer. Regelbunden motionering upprätthåller den fysiska funktionsförmågan och en viktig del av den: rörelseförmågan. Under Drömmarnas motionsdag kan man motionera och ha roligt tillsammans, säger välfärdskoordinator Sara Tallsten.

Under evenemanget finns det inne i Hörnan möjlighet till InBody-kroppssammansättningsanalys, balansbana och -test, drömkarta, lotteri samt kaffeservering. Om vädret är fint, finns det på gården möjlighet till utespel, Asahi, rullstolbana och lekfull olympiad.

– InBody-kroppssammansättningsanalysen tar under en minut och utreder mängden muskler, fett och vatten i olika delar av din kropp. Man får respons på resultaten och om man vill så kan man få tips för att utveckla sin kondition. Dessutom erbjuder vi information om lokala motionsmöjligheter och motionsrådgivning, berättar idrottsinstruktör Fanny Stam-Ravi.

Mer information om programmet och förberedning för InBody-kroppssammansättningsanalysen hittar du i Lovisas evenemangskalender.

Evenemanget ordnas i samarbete med Lovisa Föreningar rf, Kompanjonskapshuset Hörnan, Lovisa stad, Lovisa Klubbhus och föreningar inom social- och hälsoområdet.