Språkkafé för invandrare på måndagar och torsdagar på Kompanjonshuset Hörnan

kumppanuustalo kulma

Lovisa stad ordnar ett språkkafé för invandrare måndagar klockan 10–13 och torsdagar klockan 10–12 på Kompanjonshuset Hörnan på adressen Sibeliusgatan 3. Språkkaféet är öppet och avgiftsfritt för alla invandrare.

Alla invandrare är välkomna till språkkaféet för att diskutera i en avslappnad stämning. Det är värt att komma i synnerhet om man är ny i Finland och vill lära känna nya människor. På språkkaféet diskuteras Finland, kulturen, traditionerna, festligheterna och andra intressanta ämnen. Man kan också öva finska eller svenska där. 

Dessutom ordnas första måndagen varje månad i samband med språkkaféerna klockan 11–13 lågtröskel handledning och rådgivning för invandrare. Kommunikationsspråken är finska, engelska och ryska. Servicen är avgiftsfri och avsedd för alla invandrare som bor i Östra Nyland. Borgå stads rådgivningsplats för invandrare erbjuder tjänsten.

Språkkaféets julpaus börjar 15.12.2023.

Ytterligare information om språkkaféet

Lovisa stad, invandringskoordinator Aki Savolainen, tfn 0440 555 435, aki.savolainen@loviisa.fi, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa

Ytterligare information om handledningsservicen för invandrare:

Borgå stad, rådgivningsplatsen för invandrare, projektet för handledning och rådgivning av invandrare, projektarbetare Anna Palomäki, tfn 040 557 6094 (finska, engelska, ryska), moi.info@porvoo.fi