Stadens elbilar för samanvändning blir tillgängliga igen 7.2.2022

sähköautot elbilar

Lovisa stads elbilar för samanvändning kan användas igen från och med måndag 7.2.2022. Bilarna kan hyras av invånare och turister.

– Stadens personal använder bilarna i arbetet, men också andra som sporadiskt behöver en bil kan hyra dem. Lediga tider finns i synnerhet på kvällar och veckoslut, berättar Lovisa stads infrastrukturchef Markus Lindroos.

Nu finns det fyra eldrivna leasingbilar som är avsedda för samanvändning. Då det är en ny leasingavtalsperiod har också bilmärket förändrats. Tre av bilarna är av märket Nissan Leaf och en bil är en SUV av märket Kia e-Niro. Alla bilarna är automatdrivna och har fyra dörrar.

Bilarna bokas och används med webbapplikationen sectoyhteiskaytto.fi. Webbapplikationen visar var de lediga bilarna finns och batteriets laddningsnivå. För att registrera dig som användare krävs ett besök på kundservicekontoret Lovinfo för att bestyrka bland annat ålder och körrättighet.

Tre bilar är stationerade på parkeringsplatsen bredvid Rådhuset, adress Mannerheimgatan 4, och en på grundtrygghetscentralens gård, adress Biaudets passage.

Bilarna kommer att folieras med reklam för Lovisa stad under våren.

Läs mer om hur man hyr elbilarna på Lovisa stads webbtjänst.