Vackra ord | Svenska veckan på Lovisa huvudbibliotek 2–8.11.2020

Affischbild

Det finns ord som klingar vackert. Det finns också ord vars skönhet kommer från deras betydelse. Kanske får något ord dig att tänka på vackra minnen?
Hurdana vackra ord använder du eller skulle du vilja höra? Svenska veckan till ära letar huvudbiblioteket efter de vackraste orden i svenskan. Vilket tycker du är det vackraste ordet i svenskan?

Vilket tycker du är det vackraste ordet i svenskan? Svenska veckan till ära samlar man de vackraste orden i svenskan på Lovisa huvudbibliotek. Vi utmanar alla kommuninvånarna, skolorna och enheterna inom småbarnspedagogik och boendetjänster att delta.

Du kan skicka det vackraste ordet i svenskan per e-post till adressen jaana.laaksonen@loviisa.fi eller berätta det i bibliotekets virtuella Vackra ord-evenemang på Facebook senast 8.11.2020. Biblioteket samlar in orden på en Svenska veckan-vägg.

Man publicerar en bild på väggen på bibliotekets Facebook-sidor, på Instagram och på stadens webbplats. Vi ska se hur många vackra ord det ska komma på väggen under veckan! Du kan också komma och skriva det vackraste ordet på bibliotekets Svenska veckan-vägg under bibliotekets öppettider under svenska veckan 2–8.11.2020. Vi rekommenderar att ta en egen penna med och använda en ansiktsmask på biblioteket.

Evenemangets affisch