Drömmen om eget gammalt hus blev sann

Kaisa och Riku Kantola flyttade våren 2021 till Nedre stan i Lovisa, bort från vimlet i gamla Borgå.

Kantolat riippumatossa. Familjen i hängmattan.
– Det här är nog vårt blivande hem!

I historiska Nedre stan i Lovisa, nära centrums tjänster och simstranden, finns ett stort gammalt hus, som omges av en grön och stor gård. Kaisa och Riku Kantola med nästan tvåårige Niila har nyligen flyttat in i det idylliska huset, och familjen väntar på ett andra barn. Familjen flyttade till Lovisa våren 2021, bort från vimlet i gamla Borgå.

Kaisa och Riku ville ha en mer rofylld barnfamiljsvardag och hade också funderat på att ha en egen gård med tanke på barnen. När de stötte på sitt nuvarande hem, var saken i stort sett avgjord.

– Vi besökte det här huset en gång för att titta runt lite och konstaterade genast att det här är vårt hem, berättar Kaisa.

Lovisa var redan en bekant stad för paret. Riku hade ofta besökt sina vänner som bor i staden, och Kaisa hade däremot besökt evenemanget Lovisa Historiska Hus. I evenemanget i fråga hade Kaisa blivit förtjust i deras nuvarande hem medan hon besökte det.

Familjen har stortrivts i Lovisa, och mottagandet i staden har varit mycket varmt. Grannarna hälsade familjen välkommen, och i lekparken bekantar man sig lätt med andra föräldrar och deras barn. Kaisa och Riku kommer från Raumo och Åboregionen, och deras första intryck av Lovisa är att gemenskapskänslan i staden är stor.

– Det har varit härligt att märka att Lovisa är likadant som Raumo där jag kommer ifrån. Genast på första dagen märkte jag att sakerna fungerar här på samma sätt som där. På bra sätt alltså! berättar Riku.