Walk in -coronavirusvaccination 27.10.2021 för invånare i Lovisa och Lappträsk

Walk in -coronavirusvaccination ordnas för invånare i Lovisa och Lappträsk onsdag 27.10.2021 klockan 16–17.45 på vaccinationsstället i Lovisa, Mannerheimgatan 14, 07900 Lovisa (busstationen).

Tillfället är tänkt för invånare i behov av sin första eller andra vaccinationsdos samt även för de som på grund av grav immunbrist nu behöver en tredje dos.

Till walk in -vaccinationen kan alla 12 år fyllda personer komma utan tidsbeställning, både grundfriska samt de som på grund av sin sjukdom hör till en riskgrupp. Ta med FPA-kortet eller identitetsbevis. Vaccinationerna ges i ankomstordning och walk in -vaccinationerna avslutas när alla doser har givits.

En minderårig måste få tillstånd av samtliga vårdnadshavare om en yrkesutbildad person inom hälsovården anser att den unga inte själv kan fatta beslut om vaccinationen. Närmare information om coronavirusvaccination för unga finns på Lovisa stads webbplats, www.loviisa.fi/coronavaccination.  

Vi ber alla som kommer till mottagningen att upprätthålla säkerhetsavstånd och i mån av möjlighet vänta på sin tur utomhus, ifall kö bildas på mottagningen och det blir överfullt inomhus. Vi önskar också, att endast personer som ska få vaccin kommer till väntrummet och att högst en person följer med till exempel ett barn.

Mera information om coronavirusvaccinationerna hittar du på Lovisa stads webbplats, www.loviisa.fi/coronavaccination.