Edullista asumista luonnon keskellä

Grundströmien perhe asuu Loviisan Koskenkylässä, luonnonkauniilla Israelinmetsän asuinalueella. Alueella on paljon metsäisiä kukkuloita ja kallioita. Tontit ovat isoja, ja alueelle on muuttanut paljon lapsiperheitä. Moottoritie vie hetkessä lähelle Loviisan keskustaan tai Porvooseen, Kotkaan tai Helsinkiinkin.

Perheemme muutti tänne vuoden 2009 lopussa. Me aikuiset olemme Loviisasta kotoisin, mutta opintojen ja töiden vuoksi asuimme muutaman vuoden Helsingissä.

Sitten itäinen Uusimaa alkoi taas houkutella ja muutimme Porvooseen. Neljän rivitalovuoden jälkeen kaipasimme omakotitaloon. Israelinmetsästä löysimme mitä olimme hakemassa. Muihin asuinalueisiin verrattuna tontit ovat täällä aika isoja.

Toinen hyvä puoli on se, että Israelinmetsässä saamme asua keskellä metsää ja voimme poimia mustikat takapihaltamme. Sijaintimme on silti keskeinen. Meiltä ei ole pitkä matka moottoritielle, ja pääsemme nopeasti Loviisan keskustaan, Kotkaan, Porvooseen tai Helsinkiin.

Israelinmetsä on rauhallinen alue, jossa asuu paljon lapsiperheitä, ja täällä on hyvä yhteishenki. Asuinalueen lähellä on kyläkauppa, päiväkoti, kouluja, terveydenhoitajan vastaanotto, liikuntahalli ja pizzeria. Kirjastoauto tulee alueelle joka toinen viikko, ja koulumatkat taittuvat koulutaksin kyydissä.

Ainut mitä kaipaamme lasten vuoksi on 170-tien alittava kävelytunneli.